eur:
394.03
usd:
364.03
bux:
74051.15
2024. július 31. szerda Oszkár

Ferihegy Közép-Európa legdrágább repülőtere

Öt százalékkal csökkenti a ferihegyi repülőtér leszállási díjait és reptéri illetékeit a Budapest Airport (BA) Rt. Chris Woodruff vezérigazgató az InfoRádiónak elmondta: pillanatnyilag Ferihegy közép-kelet Európa legdrágább repülőtere.

  • Miért döntöttek az árcsökkentés mellett

    A budapesti repülőtér a légitársaságok számára közép-kelet Európa legdrágább repülőtere, és ilyen árak mellett a társaságok nem tudják növelni utasszámukat, tehát a repülőtér sem tudja teljesíteni saját növekedési és fejlesztési céljait, végső soron pedig Magyarország növekedését is visszafogja az árszint.

    Mennyivel drágább Budapest a környező országok repülőtereinél

    Vegyük például Prágát, amelynél Budapest húsz százalékkal drágább. Ezért a Budapest Airportnak évről evre csökkenteni kell az árait. A mostani tehát egy folyamat kezdete, amelynek a végcélja az, hogy a térségben vrsenyképes árakkal vonzzák ide azokat a légitársaságokat, amelyek nem Budapestet választják.

    A szakszervezetekkel januárban kötött három éves megállapodás nem nehezíti-e majd meg a hatékonyság növelését, illetve az árcsökkentést

    A megállapodás nagymértékben befolyásolja a terveket, de pozitív éretelmben, ugyanis a szakszervezetek elfogadták a vezetés eléképzeléseit és üzleti tervét. A társaság sokkal hatékonyabban kell működjön, hogy megengedhesse magának az árcsökkentést. A dolgozók és a szakszervezet elfogadták ezt, megértették a változás szükségessét. A szakszervezetkkel kötött megállapodás jó a cégnek, amely így megvalósíthatja terveit, jó a szakszervezeteknek, mert biztonságot nyújt és Magyarországnak is jó, mert jelzi a cég hosszú távú elkötelezettségét.


KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Milák Kristóf ezüstérmet szerzett 200 méteres pillangóúszásban

Ahogy Tokióban 3 évvel ezelőtt, Tárnok 24 esztendős büszkesége a 200 méteres férfi pillangóúszás olimpiai aranyérmének megszerzésére készült Párizsban is. 150 méterig minden rendben is volt, de a nagy rivális Léon Marchand ellenállhatatlan hajrát produkált.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×