eur:
395.26
usd:
365.54
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Járai: távolodunk az eurótól

Járai Zsigmond szerint a magyar gazdaság alapvető érdeke, hogy mielőbb bevezesse az ország az eurót, az államháztartás jelenlegi helyzete, az ikerdeficit magas szintje miatt azonban az ország nemhogy közelebb kerülne, hanem inkább távolodik az euró-zónához való csatlakozástól.

A Magyar Nemzeti Bank elnöke ezt a Brit Kereskedelmi Kamara rendezvényén szerdán a budapesti Brit Nagykövetség épületében aláhúzta: az euró mielőbbi bevezetése a magyar pénzügyi rendszer stabilitása miatt is fontos.

Napjainkban ugyanis jelentősen emelkedik a lakosság által felvett hitelek állománya, az új kölcsönök 80 százalékát devizában veszi fel a lakosság, az ügyfelek jó része azonban nincs kellően tisztában milyen árfolyamkockázatot hordoznak magukban a devizakölcsönök - tette hozzá Járai Zsigmond.

Címlapról ajánljuk

Golovin Vlagyimir: felelőtlenek voltunk

A szövetségi kapitány és a játékosok szerint is elveszített egy pontot a női kézilabda-válogatott Angola ellen. A döntetlen okának a sok hibát és a fellazult védekezést tartják. A csapat csütörtökön a spanyolok ellen harcolhatja ki a továbbjutást a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×