eur:
395.08
usd:
365.82
bux:
73786.48
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Elhalasztották az orosz-ukrán gázmegállapodás aláírását

A jövő hétre halasztották az ukrán-orosz gázmegállapodás szombatra tervezett aláírását.

A késlekedés hivatalos indoka az, hogy néhány részletet még tisztázni kell – jelentette a BBC. A brit közszolgálati médium ezzel szemben úgy értesült, hogy valószínűleg politikai okai is vannak a halasztásnak.

A megállapodást a hónap elején kötötte a két ország, azután, hogy Oroszország több napra beszüntette a földgázszállítást Ukrajnának, ami kiesést okozott több európai ország ellátásában is.

Az egyezmény értelmében Kijev az eddigi ár kétszeresét fizeti Moszkvának a gázért. A megállapodás miatt az ukrán parlament menesztette a kormányt.

A BBC értesülései szerint az ügy legutóbbi fejleménye aggodalmat váltott ki azokban az európai országokban, amelyek az elmúlt hetekben az igényeltnél kevesebb gázhoz jutottak.

Félő, hogy a halasztás nyomán még rosszabb lesz az amúgy is feszült viszony Oroszország és Ukrajna között – írta a BBC.

Címlapról ajánljuk

Komoly lépést tehet a negyeddöntő felé a női kézilabda-válogatott – élőben

Angola ellen játszik a magyar női csapat a harmadik csoportmérkőzésen az olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
Drágulnak a lakáshitelek két magyar nagybanknál

Drágulnak a lakáshitelek két magyar nagybanknál

Július 29-ével kamatot emelt az UniCredit Bank, a pénzintézet újonnan elérhető 10 évig fix kamatozású hiteleinek a THM-értéke átlépi a korábbi THM-plafon szintjét is. A K&H Bank a kamatokhoz nem nyúlt hozzá, de szintén hétfőtől érdemben megváltoztatta a kamatkedvezmények jövedelemfeltételeit, ami az újonnan hitelt felvevő ügyfélkör jelentős része számára kamatemelkedésként jelenik meg – tájékoztatott a Bankmonitor. A hónap elején az OTP Bank döntött drágításról; várható volt, hogy újabb bankok követik a kamatemelésben az alacsonyabb jövedelműek esetében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×