eur:
394.5
usd:
364.46
bux:
73773.41
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Továbbra is kevesebb gázt kap Magyarország

Az előző napokhoz hasonlóan továbbra is mintegy 25 százalékkal kevesebb orosz fölgáz érkezett Magyarországra a szokásos mennyiségnél - közölte a MOL Rt. üzleti és stratégai kommunikációs vezetője.

Kántor Sándor hangsúlyozta: a különbözetet pótolni tudja a magyar olajtársaság, ezért a lakosság gázellátása továbbra is zavartalan.

A szakember arról is beszélt, hogy a hideg időjárás hatására csütörtökön mintegy 74 millió köbméter földgázt használtak fel Magyarországon.

Hangsúlyozta: a magyar gázhálózat napi 99 millió köbméter csúcsfogyasztást bír el, ám ekkora felhasználásra még nem volt példa.

A MOL Rt. adatai szerint Magyarországon 0 fok alatt egy fok hőmérsékletcsökkenés naponta átlagosan 2 millió köbméterrel növeli meg a gázfelhasználást.

Magyarországon évente 14 milliárd köbméter földgáz fogy, amelynek 80 százaléka behozatal.

Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×