eur:
404.22
usd:
374.42
bux:
74263.78
2024. október 26. szombat Dömötör
Nyitókép: Pixabay

Van, ahol húsz fok is lesz, máshol viszont kellemetlen idő érkezik - előrejelzés

Az anticiklon uralmát nem tudta megtörni a hidegfront, súrolva minket északkelet felé vonul tovább. Ezt követően is alapvetően magasnyomás alakítja időjárásunkat, de délnyugat felől most még nedvesebb léghullámok érkeznek.

Csütörtökön az ország délnyugati felén erősen felhős vagy borult idő várható, majd délután átmenetileg kissé szakadozik, vékonyodik a felhőzet. A Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon néhol kisebb eső nem kizárt. Ezzel szemben hazánk északkeleti felén kezdetben fátyolfelhős, napos, majd egyre inkább derült időre számíthatunk. A keleties szél döntően mérsékelt marad, de helyenként lehetnek élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 19 fok között alakul, de a tartósan felhős, borult nyugati, délnyugati tájakon néhány fokkal hűvösebb maradhat az idő - olvasható a HungaroMet előrejelzésében.

Péntekre forduló éjjel főleg hazánk keleti felén többfelé lesz pára, köd, amely napközben fokozatosan feloszlik, változóan felhős idő várható, általában többórás napsütéssel, de főként a nyugati országrészben maradhatnak erősen felhős tájak is. Reggelig néhol előfordulhat szitálás, gyenge eső, nappal csökken a csapadék esélye. A délkeleti, déli szél a Kisalföldön megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően 4 és 10 fok között alakul, de a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken 0, +3 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

A hétvégén is enyhe idő várható, akár 20 foknál valamivel melegebb is lehet.

Címlapról ajánljuk
Egységes ügyeleti rendszer: vitába száll a mentőszolgálat az orvoskamarával

Egységes ügyeleti rendszer: vitába száll a mentőszolgálat az orvoskamarával

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint jól és zavartalanul működik az egységes ügyeleti rendszer. Győrfi Pál az InfoRádióban elmondta: Budapesten az október 1-jei indulás óta már több mint ötezer beteget láttak el, köztük 1300 18 éven alulit. A szóvivő azt is közölte: a betegek 95 százaléka enyhe tünetekkel keresi fel az ügyeletet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×