eur:
396.77
usd:
355.33
bux:
0
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos
Nyitókép: Pixabay

Vigyázat, most furcsa dolgokat művelnek egyes vírusirtók a számítógépeken

Maguktól eltűnnek a gépekről, meglepő "utódot" hagyva maguk után.

Az ukrajnai háború miatt az Egyesült Államok kitiltotta az orosz Kaspersky céget. Az indoklás az volt, hogy az orosz hírszerzés felhasználhatja kiberkémkedésre vagy a kritikus infrastruktúrák szabotálására a programot.

A felhasználók most azt vették észre, hogy a programok maguktól törlődnek a gépeikről, és a helyüket pedig egy olyan program vette át, amelynek készítője egyezségre lépett az amerikai kormánnyal - írta a hvg.hu. Az UltraAV és az Ultra VPN a Pango kiberbiztonsági cég termékei.

Ám nem ez az egyetlen furcsaság: az egyik felhasználó arról panaszkodott a Redditen, hogy ennek a bizonyos UltraAV-nek nincsenek beállításai. Amikor egy egyébként általa sok éve használt és biztonságosnak tartott programot futtatott, azt az UltraAV károsnak ítélte, és mindenfajta kérdezés nélkül el is tüntette a gépéről. Arra sem volt mód, hogy megtudja, mi volt a programmal a gond, mint ahogy kivételeket sem lehetett meghatározni beállítások híján. Végül a Revo Uninstallerrel tudott megszabadulni az UltraAV-től és az UltraVPN-től.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×