eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna
Nyitókép: Unsplash

Itt a végső határidő sok régi Windows-verziót használónak

Tavaszig még a régi Windows operációs rendszerek felhasználói is kapnak frissítéseket a Mozilla böngészőjéhez, utána viszont már nem.

Ütemterv szerint ugyan a Firefox böngésző 115 ESR verziójával véget ért volna a Windows 7 és a Windows 8.x verziójú rendszerek kiterjesztett támogatása még ebben a hónapban, de a cég még tovább tolja a határidőt, így egészen március 4-ig tartó számíthatnak frissítésekre és fontosabb biztonsági foltokra a régimódi felhasználók - írja a hwsw.hu.

Azért hozta meg ezt a döntést a Mozilla, mert a cég szerint még mindig annyian használják ezeket az amúgy elavultnak számító operációs rendszereket, hogy egy rövid ideig még nem szeretnék elengedni ezeknek a felhasználóknak a kezét. Mint írják, a StatCounter friss adatai szerint viszont

a Windows operációs rendszer alatt futó számítógépek mindössze 3,03 százaléka használ Windows 7-et, és csak 0,41 százalék Windows 8.1-et.

Ennek tükrében érdekes, hogy a Mozilla még tovább húzza-halasztja az elengedést, főleg azért, mert a többi böngészőgyártó már régen megszüntette az elavult Windows-ok támogatását.

A Microsoft 2022 év végén jelentette be, hogy 2023. január 12-étől megszünteti az említett 7-es és 8-as verziók támogatását az Edge böngészőhöz, ezt követte nem sokkal később a Google Chrome, amely tavaly február óta nem ad ki frissítést rájuk.

Címlapról ajánljuk
Egyre fiatalabb gyerekek hívják a Kék Vonalat, növekszik az öngyilkossági késztetések száma

Egyre fiatalabb gyerekek hívják a Kék Vonalat, növekszik az öngyilkossági késztetések száma

Szeptember 10-én volt az öngyilkosság-megelőzés világnapja. A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány lelkisegély-szolgálatást az elmúlt egy évben mintegy harmincezer esetben keresték meg beszélgetésre, megértésre vágyó gyerekek és fiatalok. Több mint kétezer megkeresésben jelent meg az öngyilkossági gondolat, ezerötszáz esetben pedig önsértés miatt kértek segítséget a fiatalok.

Hóviharok szeptemberben: itt vannak a legvadabb videók

Boris meglehetősen télies havazást dobott az Alpok keleti területein már pénteken, ám a "móka" folytatódik majd a hétvégén is. A megosztókra feltöltött videók drámai képet mutatnak arról, milyen is az, amikor a nyárból egyik napról a másikra bezuhanunk a télbe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×