eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária
Nyitókép: Pixabay

Megnézték, melyik cégek adják ki a legtöbb adatot a felhasználókról

Meglepő lehet, hogy melyik vállalat áll az élen.

Az Apple ugyan lépten-nyomon hangoztatja, hogy számára kiemelt fontosságú a felhasználói adatok védelme, azonban egy közel egy évtizeden át készített jelentés egészen másmilyen eredményre jutott a kormányzati kikérésekkel kapcsolatban - írja a hvg.hu.

A felhasználói adatokra vonatkozó kormányzati kérésekről szóló jelentés négy nagy technológiai vállalat – az Apple, a Google, a Meta és a Microsoft – által közzétett átláthatósági jelentésekből származó információkat használt fel. Az Amazon, bár a „Big Five” része, nem szerepel a tanulmányban, mivel ott túl sok a hiányos adat a jelentésekben.

A 2013 és 2022 közötti időszakra vonatkozóan 9 millió esetet vizsgáltak. Az eredények szerint az Apple tartja fenn 2016 óta a legmagasabb közzétételi arányt, ez a 2016-os 76 százalékról 2021-re már 86 százalékra nőtt. Igaz viszont, hogy miközben más vállalatok közzétételi aránya 2022-ben nőtt, az Apple aránya 83 százalékra csökkent.

A legtöbb kérés a kutatásban részt vevő négy céghez az Egyesült Államokban érkezett. Az elmúlt évtizedben itt minden 100. emberről kértek ki adatokat a hatóságok. Németország a második, Szingapúr pedig a harmadik helyen végzett.

Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×