eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. augusztus 31. szombat Bella, Erika
Egy kislány játszik a szökőkútnál a kánikulában a Szabadság téren 2021. június 22-én. Az országos tisztifőorvos harmadfokú hőségriadót rendelt el a kánikula miatt.
Nyitókép: Egy kislány játszik a szökőkútnál a kánikulában a Szabadság téren 2021. június 22-én. MTI/Bruzák Noémi

Az időjárásnak elfelejtettek szólni

Forró idővel búcsúzik az augusztus, és a hőség a hónapváltással sem szűnik meg, szeptembert elején is az ilyenkor szokásosnál jóval melegebb időre számíthatunk, ráadásul csapadás sem nagyon várható.

A frontok továbbra is elkerülik a Kárpát-medence térségét; főként anticiklon határozza meg az időjárásunk jellegét. Változásra nem kell számítani, legfeljebb egy-egy kialakuló csapadékgóc okozhat átmeneti lehűlést, szélerősödést – hangzik el az HungaroMet videós előrejelzésében.

Szombaton napos idő várható általában kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Nyugaton kevés helyen zápor, zivatar előfordulhat. Az északi, északkeleti szél csak kevés helyen élénkül meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között várható, ami 5-10 Celsiusszal haladja meg az ilyenkor szokás értéket.

A sokak által várt lehűlést, illetve bőséges csapadékot a szeptember sem hozza meg. A hőmérséklet szinte változatlan marad a jövő hónap elején, az előrejelzések alapján pedig az országos tisztifőorvos a másodfokú hőségriasztást egyelőre jövő hét csütörtökig meg is hosszabbította. Országos áztató esőre továbbra sincs kilátás, inkább csak kisebb csapadékgócok öntözhetik meg lokálisan a földeket.

Címlapról ajánljuk
Új korszak nyílhat a német politikában – friss felmérés, kérdőjelekkel

Új korszak nyílhat a német politikában – friss felmérés, kérdőjelekkel

Negyvennyolc órával a a vasárnapi németországi tartományi parlamenti választások előtt hozta nyilvánosságra a ZDF közszolgálati médium legfrissebb exkluzív felmérését. Az adatok megerősítették azokat a korábbi jóslatokat, amelyek szerint a múlt heti solingeni, egy korábban már kitoloncolásra ítélt szíriai menekült által elkövetett véres terrorcselekmény még inkább a radikális jobboldali, megalakulása óta az illegális bevándorlás ellen harcoló Aternatíva Németországnak (AfD) párt malmára hajtotta a vizet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Itt a legújabb incidens Koszovó és Szerbia között

Itt a legújabb incidens Koszovó és Szerbia között

Razziát tartott a koszovói rendőrség a szerb kormány észak-koszovói szerveinek épületeiben péntek este, a szerb miniszterelnök határozottan elítélte Pristina lépését - közölte a szerbiai közszolgálati televízió (RTS). A helyszíni beszámoló szerint a koszovói rendőrség tagjai állig felfegyverkezve, páncélozott járművekkel vonultak az intézményekhez négy észak-koszovói településen, ahol többségében szerbek laknak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×