eur:
394.64
usd:
353.47
bux:
73063.23
2024. augusztus 27. kedd Gáspár
Nyitókép: Unsplash

Hasznos újítást kínál a Google a Windows-felhasználóknak

Új program fog megjelenni a windowsos számítógépeken Google Essentials néven, ami segítséget nyújt a munkához, üzenetküldéshez, de még a szórakozáshoz is.

Magyar neve még nincs, de hamarosan megjelenik a windowsos számítógépek start menüjében a Google Essentials, melynek célja a Google-szolgáltatások használatának megkönnyítése a Microsoft operációs rendszerében - írja a hvg.hu.

Ez az androidos készülékek birtokosainak is jó hír lehet, ugyanis a Google Fotók és a Drive mellett az Üzenetek és a Naptár is telepíthető lesz a gépre az appból. Hozzáteszik, alapértelmezetten szinte semmi nem fog települni a gépre, a kívánt Google-szolgáltatásokat tetszőlegesen lehet installálni.

Az alkalmazásról egyelőre keveset árult el a vállalat, sőt, még képet se tett róla közzé.

Egynémely szerencsés HP laptop tulajdonos azonban a következő hetekben automatikusan megkapja majd az Essentials-t;

a Spectre, az Envy, a Pavilion, az OMEN, a Victus és az OmniBook-sorozatú notebookokat nevezte meg a Google, de a későbbiekben más gyártók windowsos eszközein is megjelenhet - írják.

Vagyis az új alkalmazás megkönnyíti a Google-szolgáltatások elérését Windows alatt, legyen szó a dokumentumok megtekintéséről és szerkesztéséről, vagy akár az üzenetküldésről, de a részét képezik majd a Play Játékok is. Hozzáteszik, a jelek szerint automatikusan fog települni a támogatott eszközökre, ám a vállalat mindenkit szeretne megnyugtatni: nem csak az egyes szolgáltatásokat, hanem az egész Essentials-t törölni lehet majd a számítógépről.

Címlapról ajánljuk
Egészen merész javaslat is van a német menekültpolitika szigorítására

Egészen merész javaslat is van a német menekültpolitika szigorítására

Kevesebb mint három hónappal a baden-württembergi Mannheim városában május utolsó napján történt, egy 29 éves rendőr halálát követelő késes merénylet után újabb, a mannheiminél is is kegyetlenebb merénylet történt az észak-rajna vesztfáliai Solingen városában. A mannhemi merénylet hullámai még le sem csillapodtak, sőt, a solingeni terror után még magasabbra csaptak. Miközben folyik az áldozatok búcsúztatása, az ország vezető politikusai már a hasonló terrorcselekmények lehetséges megelőzéséről, elsősorban a menekültpolitika szigorításáról kezdtek éles vitát.

Csiki Varga Tamás: több módon is segíti az ukránok harcát az új fegyverük

Új fegyvert fejlesztettek ki Ukrajnában a rakéta és a drón ötvözetéből. Csiki Varga Tamás, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézetének tudományos főmunkatársa szerint az eszközzel gyorsabban és jóval távolabbi oroszországi célpontokra is csapást tud mérni az ukrán hadsereg, de nem csak ebben szolgálja a céljaikat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.27. kedd, 18:00
Koren Balázs
matematika tanár, a ProSuli szakmai vezetője
Mégis mi folyik most a magyar egészségügyben?

Mégis mi folyik most a magyar egészségügyben?

A 2023-as szenvedős év után kezd helyreállni a kereslet a magyarországi magánegészségügyi szolgáltatások iránt, a legnagyobb multiklinikák új tervekkel jelennek meg a piacon. Közben az állami egészségügy háza tájáról nem érkeznek kellemes hírek, az elmúlt időszakban a betegek hozzáférése nem javult. De mégis mitől lesz tartós növekedés a magánegészségügyben, mennyire volt válságálló a szektor és mit hoz az egyre erősebb verseny a piacon? Várható-e érdemi új állami szabályozás ezen a téren? Mit tudnak a single speciality szolgáltatók, és mire készülnek? Izgalmas kérdésekre adunk választ a szeptember 26-i Private Health Forumon, ahol hatalmas újításra is készülünk a programban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 26. 14:33
×
×
×
×