eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Vöröslő égbolt a naplementében Mezőpeterd közelében 2018. április 9-én. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint egy nagy méretű ciklon szaharai port szállít térségünk felé, emiatt a hajnali órákban és alkonyat idején az égbolt vörösebb árnyalatú.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Néhány fokot nyerünk a szaharai pornak köszönhetően

A következő időszakban tovább nő a szaharai por koncentrációja az ország levegőjében, ami kicsit visszább foghatja a felmelegedés mértékét - írta a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán csütörtök délután.

A szaharai por koncentrációjának növekedése nyomán a legmelegebb órákban pénteken az előzetesen várt 39-40 Celsius-fok helyett inkább 37-38 fok várható.

Közölték azt is, hogy a felszín közelében van esély arra, hogy átmenetileg megemelkedjen a szálló por (PM10) koncentrációja, ám a port a szombaton érkező hidegfront kisöpri a légkörből, ekkor szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat, így saras esőre is számítani kell.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.

Muhari Eszter már az elődöntőben - percről percre az olimpiáról

Péntek este hivatalosan is megnyitották a 2024-es párizsi olimpiai játékokat, szombaton pedig már jó pár magyar sportoló is versenybe száll. Kézilabda, vízilabda, vívás, úszás, torna, sportlövészet, kerékpár, evezés, asztalitenisz - mindben szurkolhatunk a magyaroknak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 27. 07:40
2024. július 27. 07:00
×
×
×
×