eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
vihar légzuhatag
Nyitókép: Unsplash/NOAA

Az ország felére figyelmeztetés van érvényben – térkép

Zivatarok, viharos szél, esetleg apró szemű jég keserítheti meg a napunk.

Szerdán gomolyfelhős, napos időre van kilátás, délután délnyugat felől megnövekszik a magasszintű felhőzet. Helyenként – nagyobb eséllyel a Dunától keletre – valószínű zápor, zivatar. A délkeleti, keleti szél több helyen megélénkül, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 22 és 24 fok között várható – írja a HungaroMet.

Figyelmezető előrejelzésükben hozzáteszik, hogy a déli óráktól, kora estig, estig elsősorban az Észak-Alföldön, az Északi-középhegységben vagy annak előterében, illetve kisebb területen délkeleten zivatarok valószínűek, amelyekből néhol viharos (~55-65 km/h) széllökés, esetleg apró szemű jég kialakulhat.

Csütörtökön aztán meleg nedves szállítószalag helyeződik fölénk, pénteken pedig - szokatlanul délnyugat felől - hidegfront érkezik, sokfelé okozva esőt, záport, zivatart, felhőszakadás szerű csapadékot. A hőmérséklet a front mentén visszaesik.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×