eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
ILLUSTRATION - 24 April 2021, Berlin: The logo of the app Gmail is seen on the screen of a smartphone. Google parent Alphabet announces Q1 figures on 27/04/2021. Photo: Fabian Sommer/dpa (Photo by Fabian Sommer/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: picture alliance/Getty Images

Igen beszédes új funkció érkezik a Gmailbe – lusták előnyben

A vadonatúj funkció főként azoknak kedvez, akik nem tudnak vagy nem szeretnek írni, levelet fogalmazni.

Hamarosan bekerül a Gmail androidos alkalmazásába, idővel mindenki számára elérhetővé válhat az a mesterséges intelligencia, amely megérti az emberi beszédet, és a felhasználó szóbeli elmondása alapján parancsra ír e-maileket - írja a hvg.hu.

A Google még tavaly mutatta be a levelezőrendszere új, mesterséges intelligencia-alapú funkcióját. A Help me write elnevezésű eszköz segítségével, mely egyelőre csak kevesek számára elérhető, a felhasználó írásban adhat parancsot az MI-nek, hogy az fogalmazzon meg egy levelet helyette. Ez főként azoknak lehet hasznos, akik nem tudnak vagy nem szeretnek írásban kommunikálni. A rendszer képes arra, hogy létrehozzon egy meghívó levelet egy eseményre, vagy épp megfogalmazzon egy jelentkezést egy állásinterjúra.

A lap azt írja,

úgy tűnik, a Google továbbgondolta a funkciót, és létrehozott egy még újabbat, melynek segítségével már nem gépeléssel, hanem beszéddel adhat utasítást a felhasználó a mesterséges intelligenciának a levélírásra.

A TheSpAndroid szerint a Draft email with voice nevű funkció első körben szintén a kísérleti fejlesztések próbálgatására szolgáló Workspace Labsben vált elérhetővé.

A két fejlesztés jól mutatja, milyen irányba tervezi elvinni a szolgáltatását a Google, és arra is rámutat, a jövőben milyen típusú funkciókkal bővülhet ki más szolgáltatása, például a Dokumentumok vagy a Táblázatok.

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×