eur:
392.88
usd:
363.43
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Snow, ice and adverse weather conditions bring things to a stand still.
Nyitókép: kev303/GettyImages

Még több hó érkezik, figyelmeztetéseket is kiadtak - térképes előrejelzés

Hófúvás és havazás miatt adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetéseket szerdára több vármegyére is az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Csütörtökön általában borult lesz az ég, de a Dunántúl nyugati felén tovább csökken a felhőzet, így arrafelé egyes körzetekben kiderülhet az ég. A nyugati, délnyugati szélvédett részeken viszont néhol tartósan megmaradhat az éjszaka képződött köd. A nyugati harmadot leszámítva többfelé valószínű további havazás, melynek intenzitása napközben fokozatosan csökken. A Dunántúlon a délnyugati határvidék kivételével továbbra is nagy területen kísérhetik élénk, erős lökések az északnyugati irányú szelet, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán -1 és +5 fok között alakul, a fagypont alatti értékeket elsősorban a tartósabban ködös nyugati tájakon mérhetjük - írta előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult, több helyen párás, ködös időre számíthatunk. Szakadozottabb felhőzet inkább csak a nyugati és az északkeleti országrészben lehet. Legfeljebb hószállingózás, szitálás fordul elő itt-ott. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak a Fertő térségében élénkülhet meg a délkeleti szél.

A minimum hőmérséklet általában -5 és +2 fok között alakul, de

a havas tájakon -10, -6 fok közé is lehűlhet a levegő.

A maximum hőmérséklet -1 és +5 fok között várható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×