eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Unsplash.com

Figyeljen, mert pénteken drasztikus törlésbe kezd a Google

Azokat a fiókokat számolja fel a tech-óriás, amelyekhez már nem nyúltak egy ideje. Az ilyen fiókokból mindent kitörölnek, ám hozzátették, vannak kivételek.

A Google péntektől elkezdi a legalább két éve inaktív fiókok törlését. A vállalat még májusban jelentette be az új irányelvet, mondván, ezzel a biztonsági kockázatokat akarják megelőzni – írja a CNN híradása alapján az Index.

Arra a megállapításra jutottak ugyanis, hogy a régebbi fiókok nagyobb valószínűséggel vannak ellátva gyengébb, könnyen feltörhető jelszóval, és kevéssé valószínű, hogy alkalmaznak olyan modern biztonsági intézkedéseket, mint a kétlépcsős ellenőrzés, mindez pedig sokkal sebezhetőbbé teszi őket az adathalászattal, hackerekkel és spamekkel szemben.

Augusztus óta küld figyelmeztetéseket a Google az érintett felhasználóknak, májusban közölték, hogy elsőként azokat a fiókokat törlik, amiket a felhasználók egyszer létrehoztak, de sosem használtak újra.

"Szeretnénk megvédeni a személyes adatait, és megakadályozni a fiókjához való jogosulatlan hozzáférést még akkor is, ha már nem használja szolgáltatásainkat" - írta a Google egy augusztusi frissítésben. A Google-fiókok a Gmailtől a Dokumentumokig, a Drive-tól a Fotókig mindent tartalmaznak, ami azt jelenti, hogy az inaktív felhasználó Google-csomagjában található összes tartalom örökre elveszhet.

Vannak azonban kivételek, augusztusban közölte ugyanis a vállalat, hogy a YouTube-csatornával rendelkező fiókokat, az ajándékkártyákon fennmaradó egyenleggel rendelkező fiókokat, a digitális termékek vásárlásához használt fiókokat, valamint az olyanokat, amelyek olyan alkalmazásokat tettek közzé, amelyek aktívak egy olyan platformon, mint a Google Play Áruház, megkímélik a törléstől.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×