eur:
393.27
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 6. péntek Zakariás
Fürdőzők labdáznak a Balatonban a bélatelepi szabadstrandon, Fonyódon 2021. július 27-én.
Nyitókép: Fürdőzők a Balatonban a bélatelepi szabadstrandon 2021. július 27-én. MTI/Varga György

Fortyog a légkör: furcsa strandidő lesz hétvégén

Tavaink vize már 21, 22 fokos, szombaton viszont a hőmérsékleti csúcsérték is hasonló lesz egyes helyeken. Emellett alapvetően kellemes, napos időre számíthatunk a hétvége folyamán, kevés záporral, de erős vagy nagyon erős UV sugárzással.

Szombaton napközben a nyugati részeken is szakadozik a felhőzet, és mindenütt sok napsütés várható, legfeljebb kevés gomolyfelhő lehet az égen.

Éjjel már csak néhol fordulhat elő zápor, esetleg zivatar, napközben pedig kicsi a csapadék esélye.

Egyre nagyobb területen megélénkül, éjjel főleg Borsodban és a Zemplénnél néhol megerősödik az északi, északkeleti szél, amelyet napközben az északkeleti harmadban már másutt is kísérhetnek erős lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 21 és 26 fok között várható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×