eur:
393.61
usd:
364.58
bux:
71928.45
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Időjárás: lesz itt minden, és már látszik, mikor tör be a hideg a havazással

A hétvégére érhet ide az igazi tél, de addig is fordulatos időjárásra számíthatunk.

A kontinens legnagyobb részén hullámzó frontrendszerek teszik mozgalmassá, csapadékossá az időjárást.

A kelet-európai országokban és a hegyekben döntően hó esik, míg másutt inkább az eső a jellemző csapadékforma, de Franciaországban és a Mediterráneumban még zivatarok is kialakultak.

Kemény fagy inkább csak a vastag hótakaróval fedett Kelet-európai-síkság keleti részein és Skandináviában van, ahol -15 és -20 fok között alakul a minimum-hőmérséklet.

Ugyan Spanyolország döntő részére is már hidegebb léghullámok érkeztek, de a délkeleti, tengerparti tájain még meghaladta a 20 fokot a nappali csúcsérték.

A Kárpát-medence időjárását is hullámzó frontrendszer alakítja, sőt kedden még mediterrán ciklon is érkezik, emiatt több hullámban számíthatunk döntően esőre.

Napközben már nagyobb területen szakadozhat, csökkenhet a felhőzet.

Összességében sokfelé várható több hullámban csapadék, melynek formája döntően eső lesz, de az Észak-Dunántúl és az Északi-középhegység csúcsain havas eső, havazás is lehet.

A délies szél több helyen megélénkül, a délkeleti megyékben erős, kedd este helyenként viharos lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 5 és 13 fok között alakul, a Viharsarokban lesz a legenyhébb idő.

Mesterházy András meteorológus a videóban elmondja, hogy szerdáig kitart az enyhébb idő, aztán az északi légáramlás hideget hoz. A hétvégén jó eséllyel több felén havazásra és viharos szélre is számíthatunk.

Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Nagy változások jönnek a földek öröklésében

Nagy változások jönnek a földek öröklésében

Változnak a földekkel kapcsolatos hagyatéki eljárás szabályai július elejétől. Egyszerűbbé és gyorsabbá válik az eljárás azoknál a kisértékű földeknél, amelyek az elhunyt tulajdonos nevén maradtak, és az ingatlan-nyilvántartás digitalizációja miatt indult meg a tulajdonjog rendezése - derül ki a Magyar Országos Közjegyzői Kamara közleményéből. Másik változás, hogy azok az örökösök, akik nem tartanak igényt egyes ingatlanokra, például kisértékű földterületekre, az eddiginél egyszerűbben és költségek nélkül ajánlhatják fel azt az államnak. Kedvezően módosulnak az osztatlan közös tulajdon megszüntetésére irányuló szabályok is a közjegyzői eljárás keretében. A Magyar Országos Közjegyző Kamara álláspontja szerint a módosításokkal egyszerűsödnek és észszerűsödnek a hagyatéki eljárások, amely segíti az örökösöket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×