eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Pixabay

Csak az eső mennyiségében lesz különbség az országrészek között - előrejelzés

Újabb hidegfront érkezik, újabb esőkkel. A mintázat kedden és szerdán: délelőtt elvénykonyodó felhőzet, délután és este ismét esők.

Kedden a köd, illetve rétegfelhőzet nagyrészt feloszlik a délelőtt folyamán. Alapvetően erősen felhős idő várható időszakos szakadozásokkal, vékonyodásokkal. Délelőtt kisebb záporok helyenként kialakulhatnak, de a csapadék nagy része a déli óráktól nyugat felől érkezik, majd fokozatosan kelet felé vonul. Többfelé előfordulhat eső, zápor, helyenként zivatar. A déli, délnyugati szél északnyugatira fordul és megélénkül, megerősödik. Zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb hőmérséklet általában 16 és 21 fok között várható, de a Kisalföldön ennél hűvösebb is lehe - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Szerdán az összefüggő felhőzet délkelet felé elhagyja az országot, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, a nap második felében azonban nyugat felől ismét egyre több, egyre vastagabb felhőzet érkezik. Eleinte inkább a déli és a keleti megyékben valószínű elszórt csapadék, a nap második felében főleg a Dunántúlon fordul elő szórványosan eső, zápor, néhol zivatar. Hajnalban pára-, ködfoltok is képződhetnek. Az északnyugati, majd déli szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet 3 és 12, a maximum 14 és 19 fok között várható.

Csütörtökön általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Több helyen előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar. Hajnalban pára-, ködfoltok képződhetnek. A déli, majd a keleti szél néha megélénkül. A leghidegebb órákban többnyire 5 és 13 fok közötti értékeket mérhetünk. Délután 15, 23 fokra számíthatunk, északnyugaton várható a hűvösebb, délkeleten az enyhébb idő.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×