eur:
396.81
usd:
359.55
bux:
72075.48
2024. szeptember 9. hétfő Ádám
Nyitókép: Michael Blann/Getty Images

Jégesőt és viharos szelet is hoz a hidegfront

Három időjárási jelenség miatt is kiadtak figyelmeztetést keddre.

Kedden több-kevesebb napsütésre lehet számítani, a legkevesebb nyugaton, míg a legtöbb napsütés a délkeleti megyékben várható. Délelőtt leginkább a Dunántúlon, majd egyre több helyen fordulnak elő záporok, zivatarok egy hidegfront hatására. A Dunántúlon az északnyugati, a keleti megyékben az északkeleti szél nagy területen lesz élénk, néhol erős, zivatarok környezetében akár viharos is.

A legerősebb cellákat viharos (60-80 km/h) széllökés, illetve jégeső (1-3 cm átmérő) kísérheti.

A légkör késő este is aktív maradhat, a zivatarok súlypontja várhatóan egyre inkább a keleti országrészre helyeződik majd át.

Zivatarveszély miatt az egész országra, továbbá több nyugati megyére a felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetéseket adtak ki.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 37 fok között valószínű, a magasabb értékeket délkeleten, az alacsonyabbakat nyugaton mérhetik. A hőség miatt Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Békés megyére másodfokú riasztást adtak ki.

Szerdán a Dunántúlon derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, kicsi a csapadék esélye. A Dunától keletre eleinte közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, majd ott is csökken a felhőzet és a szórványosan előforduló záporeső, zivatar az esti órákban mindenütt megszűnik. Az északi, északnyugati szél sokfelé megélénkül, időnként megerősödik, zivatarban viharos lökések is lehetnek. Hajnalban általában 11, 20, délután 25, 31 fokot mérhetnek.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra
Aréna

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×