eur:
396.84
usd:
359.66
bux:
72075.48
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett
Szupercella halad el Vasvár térségében 2014. augusztus 13-án éjjel. Az országon átvonuló viharzónát felhők közötti villámok kísérték.
Nyitókép: MTI/Varga György

Előbb zivatarok, aztán kánikula - figyelmeztetések, térkép

Csütörtök délután hidegfront érkezik záporokkal, zivatarokkal, a hét legvégén és a jövő hét első felében pedig kánikulára készülhetünk.

Csütörtökön fátyol- és gomolyfelhőkre számíthatunk, majd délután északnyugat felől egy érkező hidegfront hatására átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, és nyugat felől egyre többfelé várható zápor, zivatar, melyeket helyenként felhőszakadás kísérhet. A késő esti órákig az Alföld legnagyobb részén nem várható csapadék. A déli, délnyugati, majd az északnyugatira forduló szelet élénk lökések kísérik. Zivatar környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken felhőátvonulásokra számíthatunk általában többórás napsütéssel. Néhol kialakulhat zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél élénk lesz, amelyet sokfelé erős lökések kísérhetnek. A hajnali 13, 19 fokról délutánra 24 és 29 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra
Aréna

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×