eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
computer screen with programming code and an alert message, concept of computer security, malware or hacker attack (3d render)
Nyitókép: lucadp/Getty Images

Ha szokott pdf-fájlt letölteni, akkor veszélyben van

Újabb trükköt vetnek be a kiberbűnözők.

A Netskope felhő- és számítógép-biztonsági cég legújabb jelentése szerint nagyon is óvatosan kell bánni a netről letöltött PDF-ekkel, ugyanis a támadók rosszindulatú PDF-fájlokat készítenek, és keresőoptimalizálási technikákat alkalmazva előkelő helyre pozicionálják ezeket az olyan keresőkben, mint a Google vagy a Bing, azaz a gyanútlan felhasználók óhatatlanul beléjük botlanak - idézte az összesítést a hvg.hu.

Az elmúlt 12 hónap adatai szerint egyes támadók nagyon ügyessé váltak a keresőoptimalizálás (SEO) terén. A keresőmotorok által hivatkozott rosszindulatú programletöltések túlnyomórészt rosszindulatú PDF-fájlok voltak, köztük sok hamis CAPTCHA, amelyek adathalász, spam, átverés és rosszindulatú programokat tartalmazó webhelyekre irányították át a felhasználókat.

A rendszerüzemeltetők figyelmét arra hívják fel, hogy felül kell vizsgálniuk a rosszindulatú programok elleni védelmi stratégiájukat és figyelni kell az összes lehetséges belépési pontra, továbbá le kell tiltaniuk a kockázatos webhelyeket.

Mindenki számára fontos, hogy biztonságos és megbízható alkalmazást használjon az alternatívák helyett, ellenőrizze kell a PDF-forrásokat, és csak olyan megbízható PDF-olvasót használjon, amely megakadályozza, hogy a PDF kódja a fájlon kívül „beszéljen” készülékével vagy a számítógépével.

Végül a felhasználóknak mindig erős jelszavakat kell létrehozniuk, és be kell állítaniuk a kétlépcsős hitelesítést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×