eur:
394.64
usd:
366.04
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: BKK

Lezárásokra, tömegközlekedési változásokra kell számítani a hétvégén Budapesten

Futóverseny miatt vasárnap estig lezárják a fővárosi Pázmány Péter sétányt, emellett a hétvégére időszakosan és szakaszosan a budai és a pesti alsó rakpartot, valamint más útszakaszokat is. A Pázmány Péter sétányt már pénteken lezárták, a forgalomkorlátozás vasárnap 20 óráig érvényben marad.

Szombaton időszakosan lezárják a budai alsó rakpart Dombóvári út és Üstökös utca közötti szakaszát, a Halász utcai felhajtótól a Bem rakpart-Jégverem utca-Fő utca-Clark Ádám tér-Lánchíd utca és az Alagút utca-Attila út-Apród utca-Ybl Miklós tér-Várkert rakpart útvonalat, továbbá a Műegyetem rakpartot.

Vasárnap szintén időszakosan lezárják a budai alsó rakpartot, továbbá a pesti alsó rakpartot a Margit híd és a Dráva utca között. Szintén lezárásra kell számítani a Bem rakpart-Jégverem utca-Fő utca-Clark Ádám tér-Lánchíd utca-Várkert rakpart útvonalon, az Alagút utca-Attila út-Apród utca útvonalon, valamint a Szent Gellért rakparton, a Műegyetem rakparton és a Dombóvári úton is.

A forgalomkorlátozások a közösségi közlekedés járatait is jócskán érintik, rengeteg járműnek változik a forgalmi rendje - ennek részletei a Budapesti Közlekedési Központ honlapján olvashatók. Itt felsorolják a közúti korlátozások pontos helyét és időtartamát is mindkét napra vonatkozóan.

Több mint tízezer résztvevőt - köztük mintegy ezer külföldi vendéget - várnak a szombat-vasárnap tartandó 36. Spar Budapest Maraton futófesztiválra. A két napon 11 távot teljesíthetnek az érdeklődők, 400 métertől a maratoni távig.

Címlapról ajánljuk
Budapesti fantomtraffipaxok: egymásra mutogat a főváros és a rendőrség

Budapesti fantomtraffipaxok: egymásra mutogat a főváros és a rendőrség

Az egy éve beígért, de még most sem működő fővárosi traffipaxok az általános főpolgármester-helyettes tájékoztatása szerint 46 sávot figyelnek majd, már csak a rendőrségen múlik, hogy a tesztüzemből mikor állítja át ezeket élesbe. Az ORFK közleményében azt írta, hogy csak szerdán kapták meg a fejlesztés jelenlegi állapotáról szóló levelet a fővárostól.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Kínával gyakorlatoztak közösen az orosz alakulatok – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Kínával gyakorlatoztak közösen az orosz alakulatok – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. AOroszország és Kína közös hadgyakorlatot tartott a határon átnyúló terrorizmus visszaszorításáért hétfőn. A két hatalom először tartott ilyen akciót Moszkva 2022-es ukrajnai inváziója óta – írja a South China Morning Post. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 05:00
×
×
×
×