eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 13. péntek Kornél
Nyitókép: Pixabay.com

Valami furcsa lesz a vasárnapi időjárásban

Akár 25 fok is lehet vasárnap, igaz, hajnalban fagyközelbe süllyed a hőmérséklet.

Túlnyomórészt napos, száraz időnk lesz. Ugyanakkor szombaton az északkeleti megyékben a rétegfelhőzet csak lassabban oszlik fel, majd ezt követően gomolyfelhők képződnek. Vasárnap pedig kevés fátyolfelhő szűrheti a napsütést.

A déli, délkeleti szél szombaton sokfelé megélénkül, Sopronnál meg is erősödhet. Vasárnap már nagy területen megerősödik, a Kisalföld térségében viharossá fokozódik a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 12 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 20 és 25 fok között várható, az északkeleti határvidéken lehet ennél egy-két fokkal hűvösebb.

Két nagy nyomási rendszer alakítja Európa időjárását. A keleti területek fölött anticiklon helyezkedik el, arrafelé csapadékmentes, részben napos az idő. Ezzel szemben nyugaton többközéppontú ciklonrendszer található, amelynek frontjai mentén többfelé fordul elő csapadék. A legtöbb csapadékot – 20-50 mm-t – Dániából és Norvégia déli tájairól jelentették, emellett Mallorcán is előfordult hasonló mennyiség. Az Ibériai-félszigeten folytatódik a nyáriasan meleg idő.

Másutt ugyanakkor hűvösebb van, de a hőmérséklet sokfelé még így is az átlag felett alakul. A Kárpát-medence vasárnap estig egyre inkább a nyugat-európai ciklon előoldali áramlási rendszerébe kerül.

Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×