eur:
394.82
usd:
365.88
bux:
71534.17
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pixabay

Másnap Máshogy: bulikalauz szakemberektől

A fiatal felnőttek tudatos alkoholfogyasztása miatt indított kampányt a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács, tanácsokkal segítik a fiatalokat a szakemberek.

A Másnap Máshogyan kampány lényege, hogy szakértők és különböző influenszerek közreműködésével segítsék a fiatalokat az okos fesztiválozásban – foglalta össze az InfoRádiónak Antal Emese. Vagyis, ha isznak, akkor azt tudatosan tegyék, megfelelően felkészülve rá.

A dietetikus-szociológus kiemelte, azért csatlakozott a kezdeményezéshez, mert a táplálkozásnak fontos szerepe van az alkoholfogyasztáskor. Mint mondta,

üres gyomorral senki ne induljon „partizni”,

előtte mindenképp fogyasszon valami laktatót, ami lehet akár egy pizza, vagy egy tál spagetti. Ugyancsak lényegesnek nevezte a víz, illetve a hidratálás kérdését. Megjegyezte, már az is jó, ha a bort például nem önmagában fogyasztjuk, hanem fröccsként, hiszen az alkoholnak komoly vízhajtó hatása van. Antal Emese arra is felhívta a figyelmet, hogy a kisebb testtömegű emberek vérének a térfogata is kisebb, emiatt ugyanannyi alkohol elfogyasztása akár magasabb véralkoholszintet is eredményez.

„ És számoljunk az alkoholtartalommal is” – fűzte hozzá. Tehát, hogy

ha valami töményet szeretnénk fogyasztani, legyen mellette valami alkoholmentes ital is

– a legjobb szomjoltó a víz, ami egyben segít a hígításban is. Annál is inkább, mert ha valaki túl sok alkoholt iszik, és mellé nem fogyaszt elegendő vizet, másnap a fejfájás garantált, rosszabb esetben gyomor-bélrendszeri problémák, több napig eltartó gyengeség is előfordulhat. Szintén fontosnak nevezte az elvesztett ásványi anyagok és vitaminok pótlását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 05:00
×
×
×
×