eur:
408.01
usd:
386.26
bux:
77123.76
2024. november 14. csütörtök Aliz
Nyitókép: Pixabay

Ha ilyen sült krumplit kérne, igencsak kikerekedne a szeme

Kétszáz dollárért, vagyis több mint 60 ezer forintért kínálja a világ hivatalosan is legdrágább sült krumpliját a manhattani Upper East Side egyik étterme.

A Serendipity 3 nevű étterem menüjében szereplő fogás kifejezetten sültkrumplikészítéshez termesztett burgonyából készül. A krumplit előfőzik ecetben és pezsgőben, majd tiszta libazsírban kétszer is kisütik, hogy a külseje ropogós, a belseje krémes legyen.

A kisült krumplit meghintik ehető arannyal és szarvasgombás sóval, valamint szarvasgombás olajjal ízesítik. Kristálytányéron szolgálják fel, amelyet egy orchideával és leheletvékony szarvasgombaszeletekkel díszítenek. A sültkrumplihoz kínált mártogatós egy sajtból készülő Mornay-mártás, amelyet ugyancsak szarvasgombával bolondítanak meg.

"A fogás igazi sztárja a szarvasgomba" - jegyezte meg Frederick Schoen-Kiewert séf.

A Guinness-rekordok szerkesztősége július 13-án ismerte el hivatalosan a világ legdrágább sültkrumplijának az étterem legújabb kreációját.

"A Serendipity egy igazán vidám hely. Az emberek ünnepelni jönnek ide, és hogy néha kiszabaduljanak a valóságból" - mondta Joe Calderone kreatív igazgató és séf.

Az étterem több világrekorddal is büszkélkedhet már: itt szolgálják fel a világ legdrágább burgerét 295 dollárért, valamint legdrágább fagylaltkelyhét nem kevesebb mint 1000 dollárért.

Sok más étteremhez hasonlóan a Serendipity is bezárt a koronavírus-járvány miatti korlátozások idején, és a séfek úgy gondolták, hogy a speciális sültkrumpli meghirdetésével teszik izgalmasabbá az újranyitást. Az ötlet bevált: jelenleg

8-10 hetes várólista van a sültkrumplira.

És akkor íme, a Reuters több fotót is közölt az alaposan felturbózott fogásról:

Címlapról ajánljuk
Az NNGYK az allergének menzai kitiltásáról: ez nem csak a gyerekeket érinti

Az NNGYK az allergének menzai kitiltásáról: ez nem csak a gyerekeket érinti

A dió, a földimogyoró és a szezámmag is az anafilaxiás allergia fellépésének kiindulópontja lehet, ezért tűnnek el ezek az alapanyagok februártól a menzákról – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ Táplálkozástudományi Főosztályának vezetője. Zentai Andrea hozzátette: a módosított jogszabály nemcsak a gyermekeket érinti, hanem mindenkit, akire vonatkozik a közétkeztetési rendelet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.11.14. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×