eur:
393.05
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Pixabay

Az egész országra kiadták az időjárási figyelmeztetést

A napsütés mellett sok-sok gomolyfelhő képződik, amelyek magasra törnek, ezekből pedig jelentősebb mennyiségű csapadék is kihullhat.

Vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett országszerte erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Többfelé számítani kell záporra, zivatarra, sőt felhőszakadásra, jégesőre is.

A zivatar miatt az egész országban elsőfokú, míg a felhőszakadás miatt másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az északkeleti szél sok helyütt megélénkül, zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 33 fok között alakul.

A meteorológiai szolgálat arra is figyelmeztet, hogy nagyon erős UV-B sugárzás várható az ország több részén: Dél-Dunántúlon, Észak- és Dél-Alföldön, valamint Észak-Magyarországon.

Az OMSZ arra kér mindenkit, hogy fokozottan védekezzen a napsugárzás által okozott leégés ellen.

Amennyiben lehetséges napközben 11 és 15 óra között kerüljék a napozást. Vállat takaró póló, szalmakalap, illetve fényvédő krém használata mindenképpen javasolt. Közölték, normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

Hétfőn a többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, szórványosan várható zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, de zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×