eur:
392.33
usd:
362.28
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Vadász Gábor állatgondozó a hőségben vízzel locsolja az ázsiai elefántokat (Elephas maximus) a Nyíregyházi Állatparkban 2021. június 24-én. A hőség veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat erre a napra Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére harmadfokú, az ország többi területére másodfokú figyelmeztetést adott ki. A napi középhőmérséklet az ország döntő részén is meghaladja a 26, 27, az Alföldön és a Dunántúl délkeleti részén a 28, 29 fokot.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Marad a durva hőség pénteken, de lassan jön az enyhülés Magyarországra

Az idei év első hőhulláma lassan véget ér, északnyugat felől mérséklődik a meleg. Először északnyugaton, szombaton pedig már az ország többi részén is megszűnik a hőség. Pénteken még 38 fok körüli maximumok lehetnek.

Pénteken a napos időt a déli órákig kevesebb, délutántól egyre több felhő zavarja.

A nap első felében elvétve, késő délutántól több helyen alakulhat ki zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás és jégeső kíséretében.

Az északnyugati, nyugati szél élénk lesz, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is várhatók.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 28 és 38 fok között várható.

A Dunántúl északnyugati részére már megérkezik a hűvösebb levegő, de keleten továbbra is kitart majd a kánikula.

Késő estére 20, 27 fokra hűl le a levegő.

Figyelmeztetés péntekre:

Átmeneti szünet után a délután második felétől előbb a Nyugat-Dunántúlra érkezhetnek intenzív zivatarok, estefelé pedig a déli megyékben és az Alföldön várható kiterjedt zivatartevékenység.

Előbbi térségben kisebb, utóbbi tájakon nagyobb eséllyel számíthatunk heves eseményekre: erősen viharos vagy károkozó szélrohamok

(akár 100 km/h-t meghaladó lökések), nagy méretű jégeső, felhőszakadás-szerű csapadékhullás (több 10 mm) kísérheti az intenzív gócokat.

Jelentősebb bizonytalanság mellett a Dunántúl középső részét és a főváros tágabb környezetét is elérhetik a zivatarok.

Címlapról ajánljuk
Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Az Alkotmánybíróság pénteken hozott határozatában megsemmisítette a főpolgármester-választásról hozott kúriai döntést, így továbbra sem fejeződött be a Karácsony Gergely és Vitézy Dávid közötti versenyfutás Budapest vezetéséért. Az ügyben a Kúriának új eljárást kell lefolytatnia, és új döntést kell hoznia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×