eur:
393.49
usd:
364.33
bux:
71840.29
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Beköszönt a nyár, de nem mindenhol és nem is tart sokáig - előrejelzés

A Kárpát-medencét elérte egy hullámzó frontrendszer, amely vasárnap is felettünk marad.

Vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult lesz ég, és főleg a nap első felében többfelé valószínű eső, zápor, délután az Alföldön egy-egy zivatar sem kizárt. A déli és keleti megyékben lehet szakadozottabb a felhőtakaró.

Késő délutántól észak felől gyorsan, határozottan csökken a felhőzet, legkésőbb estére mindenütt megszűnik a csapadék, a délnyugati megyék kivételével kiderül az ég. Az északnyugatira forduló szelet napközben nagy területen élénk, erős lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között valószínű, de a déli, délkeleti megyékben 20 és 24 fok közé is felmelegedhet a levegő.

Hétfőn délnyugat felől szakadozott felhőzet vonul északkelet felé, azonban az északkeleti harmadban sok lesz a napsütés. Máshol néhány órára kisüt nap. A déli óráktól előbb a Dunántúlon, majd estefelé már másutt is több helyen lehet kisebb eső, zápor. A szél északnyugatira, nyugatira fordul, megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik. Hajnalban 4 és 12 fok között alakul a hőmérséklet. Délután nagy lesz a hőmérséklet-különbség, északnyugaton 17, 18, délkeleten 25, 26 fok valószínű.

Kedden egy hidegfront eléri az ország térségét. Ez keleten nyáriasan meleg időt okoz, de nyugaton a mostaninál is hűvösebb lehet - hangzott el a meteorológiai szolgálat videójában. A front átvonulása után a hét közepén nyugodtabb, mérsékelten meleg, napos idő várható.

Címlapról ajánljuk
Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót
"Nem álltak fenn az őrizetbe vétel feltételei"

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Rejtett diszkrimináció – Az idősek sajnos Magyarországon láthatatlanok

Rejtett diszkrimináció – Az idősek sajnos Magyarországon láthatatlanok

A sajtóban megszaporodtak azok a híradások, melyek szerint a nyugdíj mellett dolgozók száma tíz év alatt megnégyszereződött. Az elemzők jelentős része szerint a nyugdíjak annyira alacsony összegűek, hogy egyre több nyugdíjas kényszerül a megélhetése érdekében a nyugdíj mellett is dolgozni, és emiatt emelkedik jelentősen a nyugdíjas dolgozók száma. Vajon valóban ez a helyzet? 2. rész.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×