eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pxhere

Egész eddig azt lehetett hallani, hogy lementek az albérletárak, erre...

Az Otthon Centrum úgy látja, egy év alatt tíz százalékkal drágult a lakásbérlés a fővárosban.

A korlátozó intézkedések tavaly márciusi bevezetése óta Budapesten tíz százalékkal emelkedtek az albérletárak, kivéve a VIII. és IX. kerületet - közölte az Otthon Centrum az MTI-vel szerdán.

Kiemelték: a VII., VIII. és IX. kerületben 125 ezer forintos havidíjat mért az Otthon Centrum, miközben a többi kerületben elhelyezkedéstől függően átlagosan 150-200 ezer forint ellenében lehetett lakást bérelni - részletezték. A legdrágább a VI. kerület volt - tették hozzá.

Az ingatlanközvetítő tanulmánya szerint a budai kerületekben az utóbbi hónapokban a bérletidíjak középértéke 170 ezer forint körül alakult. A legdrágább a II. kerület, ahol 195 ezer forintos átlagos havi bérleti díj volt jellemző, míg az I. és III. kerületben 155 ezer forintért lehetett lakást kölcsönözni.

A panellakások bérleti díjában az Otthon Centrum nem tapasztalt számottevő különbséget a fővárosi városrészek között, a kerületek többségében 115-120 ezer forintot kérnek egy hónapért. A pesti oldalon azonban ez 7 százalékos emelkedés a tavalyi második negyedévéhez képest.

A legnagyobb vidéki városokban a tégla és panellakások bérleti díja között nincs számottevő különbség - ismertette az ingatlanközvetítő. Ezeken a településeken 90 ezer forintos középértéken adták ki a lakásokat. Ugyanakkor a panellakások bérleti díja 20 százalékkal emelkedett, míg a téglásoké ugyanennyivel csökkent a legfrissebb adatok szerint.

Jelenleg Győrben a legdrágább lakást bérelni, ahol 100 ezer forintos bérleti díjjal kell számolni, míg a többi városban 70-90 ezer forint között változtak a bérleti díjak.

Az ingatlanközvetítő legfrissebb tanulmányában a koronavírus kezdeti időszakában mért bérleti díjakat vetette össze az utóbbi négy hónap adataival.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×