eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Nyitókép: Pixabay

A napsütést elfelejthetjük a hétvégén

Borúsabb, csapadékosabb idő várható, és lehűlésre is készülni kell, helyenként napközben sem lesz 15 Celsius-foknál melegebb - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken jellemzően erősen vagy közepesen felhős idő várható, csak kevés helyen süthet ki hosszabb időre a nap. Reggeltől kezdve a Dunántúlon és az Északi-középhegységben, majd a déli óráktól kezdve már a középső megyékben is egyre több helyen várható eső, zápor, majd nagyjából déltől kezdve már zivatarok is. A Dél- és Közép-Dunántúlon heves zivatar is kialakulhat. Estig a Tiszántúlon kicsi a csapadék esélye. Sokfelé lesz erős, zivatarok körül akár viharos a szél. A leghidegebb órákban 10-16 fok lesz. Napközben általában 25-30 fokig melegszik a levegő, de a Dunántúl északi felén és az Északi-középhegység egyes részein csak 20-24 fok lesz.

Szombatra virradó éjszaka sokfelé várható kiadós eső, keleten helyenként még zivatar is. Napközben a csapadékzóna fokozatosan az északkeleti, keleti megyék fölé helyeződik, így a Dunántúlon és a középső megyékben fokozatosan megszűnik az eső. A szél sokfelé megerősödik, a Dunántúlon olykor viharossá is fokozódik. A minimumhőmérséklet 8-19 fok között alakul, az északnyugati megyékben lesz a hűvösebb, a Tiszántúlon a melegebb. A maximumhőmérséklet döntően 14-18 fok között valószínű, de a Tiszántúlon reggel, délelőtt még 19-22 fok is lehet.

Vasárnap hajnalban a szélcsendes nyugati, délnyugati tájakon pára, foltokban köd képződhet. Az északkeleti megyékben kevesebb helyen lehet eső, másutt - nagyobb eséllyel délnyugaton - helyenként kisebb záporok alakulhatnak ki. A szél megerősödik, a Zemplén térségében viharos erejű széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb hőmérséklet 5-11 fok között valószínű, nyugaton lesz a hidegebb. A legmagasabb hőmérséklet 13-18 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 07:00
×
×
×
×