eur:
394.52
usd:
367.2
bux:
71787.18
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Nyitókép: Pixabay

Zivatar, szupercella, jég - kilenc megyére és Budapestre is riasztást adtak ki

Mindenképpen jó hír, hogy végre jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás az ország tekintélyes részén.

Csütörtökön délnyugati áramlással egyre melegebb, de továbbra is labilis levegő érkezik fölénk. Főként az ország északkeleti felén lehetnek nagyobb eséllyel zivatarok, néhol továbbra is kialakulhatnak akár hevesebb zivatarok is jégesővel, károkozó szélrohammal, nagy mennyiségű csapadékkal.

Ami a részleteket illeti erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, amelyből

az Észak-Alföldön, az Északi-középhegység területén, valamint Budapest tágabb környezetében alakulhat ki többfelé zápor, zivatar.

A déli, délnyugati szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik. Emellett zivatarokban is előfordulhat átmeneti viharos szél. Csütörtök hajnalra 6, 14 fok közé hűl le a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22 és 28 fok között alakul, de északkeleten néhol 19, 21 fok is lehet.

Zivatarveszély miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki másodfokú, Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Tolna megyére pedig elsőfokú figyelmeztetést.

Pénteken hidegfront érkezik, amely többfelé okozhat jelentős csapadékot.

Címlapról ajánljuk
Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Mennyire kiszolgáltatott ma Magyarország?

Mennyire kiszolgáltatott ma Magyarország?

Az utóbbi években számos olyan eseményt figyelhettünk meg, amely a kereskedelmi kapcsolatok alakulását és a globális termelési láncok fennakadását okozták. A januárban élesedett vörös-tengeri konfliktus következtében ellátási problémák adódtak a magyar Suzuki gyárban is, ami átmenetileg a termelés leállításához vezetett. Másrészt az utóbbi hetekben teljesedett ki az Európai Unió (EU) és Kína közötti kereskedelmi háború, amely rámutat a két szembenálló fél közötti növekvő feszültségekre. Az ehhez hasonló esetek vetik fel a kérdést, hogy vajon az EU és Magyarország összességében milyen mértékben kiszolgáltatott a szövetségen kívüli országoknak. Azt is bemutatom, hogy az egyes termékek esetében Magyarország mely országoktól függ leginkább.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×