eur:
397.62
usd:
358.4
bux:
74128.79
2024. október 1. kedd Malvin
Nyitókép: Pixabay

Négyévszakos napok jönnek: nyártól télig mindent hoz az időjárás

Hétfőn még nyáriasan (június) meleg idő várható, majd markáns hidegfront érkezik csapadékkal és 10-15 fokos lehűléssel. Ez azonban nem lesz tartós, szerdától kezdve gyorsan vissza is pattan a hőmérséklet, így pénteken újra mérhetünk 25 fok körüli maximumokat. A hét közepére azonban átmenetileg visszatérnek az éjszakai fagyok is.

Mostanában gyakran hallani a panaszt: eltűnt a négy évszak, nincs már tavasz és ősz...

Akinek hiányzik a meteorológiai változatosság, most örülhet: az előttünk álló néhány napban az összes évszakot "kiélvezheti".

A teljes hétre vonatkozó előrejelzést itt olvashatja.

Az extrém program a nyárból indul hétfőn, majd gyorsan jön a tél, fagyok formájában...

Hétfő hajnalban nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, de az északi tájakon és a Dunától keletre vastagabb felhők is lesznek, amelyekből ott már helyenként előfordulhat záporeső.

Hétfő délelőtt a csapadékot adó felhők átmenetileg kelet felé távoznak, a továbbra is sok fátyolfelhő mellett szűrt napsütés várható.

A nap második felében viszont észak felől ismét megvastagszik a felhőzet, és az ország északi felén több helyen zápor, főként északnyugaton zivatar is kialakulhat.

A délnyugati szél már nagy területen erős lesz. Hétfő délutántól azonban egyre nagyobb területen északnyugatira fordul az áramlás. Zivatarokhoz kötődve akár viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 12 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 20 és 26 fok között várható.

Címlapról ajánljuk

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban. Megszólalt az országába való izraeli behatolásról Nadzsib Mikati kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Betört Libanonba az izraeli hadsereg, dübörög az Északi Nyilak hadművelet - Híreink a közel-keleti konfliktusról kedden

Betört Libanonba az izraeli hadsereg, dübörög az Északi Nyilak hadművelet - Híreink a közel-keleti konfliktusról kedden

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Hajnalban bejelentette Jeruzsálem, hogy betörtek Libanonba az izraeli katonák. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×