eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: Facebook/Időkép/Sípark Mátraszentistván

Újranyitnak a hazai síterepek

Elég hideg volt hozzá az időjárás az elmúlt néhány napban. Van, ahol már részlegesen megnyitottak, máshol szilveszter napjától, vagy 2020 elején lehet síelni.

Mátraszentistvánban csütörtök éjjel óta hóágyúzzák az ülőlifthez vezető "főpályát" és a tanulópályákat. Ennek eredményeképp december 30-án megnyitottak, először a 7-es tanulópályával és a síiskolával, valamint a kölcsönzővel és a hüttével. A 4-es pálya és a panorámalift a tervek szerint december 31-étől lesz használható, de azt kérik a látogatóktól, hogy tájékozódjanak a Facebook-oldalukon.

Szintén hóágyúznak Eplényben. Az Időkép felidézte, hogy itt korábban már szintén felépítettek egy fél méter vastag hóalapot, de azt az időjárás tönkretette. Szombat éjszaka és vasárnap reggel a síterep felső részét szórták meg a hóágyúk. A nyitást december 31-re tervezik.

Szintén a felső részen kezdték meg a hóágyúzást Visegrádon. Az üzemeltetők vasárnapi tájékoztatása szerint, ha marad a kedvező hideg, akkor minimum 3 éjszakai munka szükséges a nyitáshoz, vagyis az új évben érdemes felkeresni a Nagyvillámot.

Kékestető déli oldalán is beindították a hóágyúkat, készül a pálya felső része.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×