eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Nyitókép: Pixabay.com

Még egy nap, aztán megbolondul az időjárás

Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé továbbra is száraz, kissé melegebb levegő érkezik, folytatódik a túlnyomóan napos idő.

Csütörtökön gyengén felhős, napos idő lesz, csapadék nem várható. Általában mérsékelt marad a szél, csak késő este a Kisalföldön erősödik meg északnyugati irányból.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 24 és 28 fok között várható.

A hét vége folyamán hidegfront és mediterrán ciklon is érkezik, így a folytatás nem lesz kellemes - hangzott el a meteorológiai szolgálat videós előrejelzésében.

Pénteken a Dunántúlon délelőtt bezáródik, megvastagszik a felhőzet, másutt a fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Délutántól a Dunántúlon nyugat felől egyre nagyobb területen alakul ki eső, záporeső. Megélénkül, többfelé megerősödik az északi, északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 28 fok között alakul, nyugatról kelet felé haladva lesz egyre melegebb.

Szombaton többnyire erősen felhős időre számíthatunk, többfelé várható eső, zápor (nyugaton nagyobb eséllyel, nagyobb mennyiségben), helyenként zivatar is kialakulhat. A többnyire északias szelet élénk vagy erős lökések kísérik, de zivatar környezetében a szél viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 26 fok között valószínű, délkeleten lesz napközben a melegebb.

Címlapról ajánljuk
Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 07:00
×
×
×
×