eur:
394.82
usd:
367.84
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: ESCAPE

Minden vízicsúszdázó álma születik épp - videó

Több mint egy kilométer hosszú, és négyperces élményutazást kínál majd a dzsungelen át.

A CNN szerint nem lehet kérdés, hogy megéri megmászni a tucatnyi lépcsőt a Malajziában épülő vízi csúszda tetejéhez, hogy aztán az ember lecsússzon rajta.

A pompás, 1140 méter hosszú pálya Penang városának ESCAPE elnevezésű vidámparkjában épül, és úgy fest, a világ leghosszabb vízi csúszdájának a címére apellál. A munkálatok július végére fejeződhetnek be, augusztusban pedig már a nagyközönség is birtokba veheti a csúszdát.

Négyperces dzsungelút

A jelenlegi Guinness-rekorder a New Jersey-i Vernon vidámparkjában található felfújható vízi csúszda, amely 601 méteres. Az ESCAPE új csúszdája azzal ellentétben szálerősítésű polimerből készült, és állandó szerkezettel kapcsolódik az acéloszlopokhoz.

Miután megnyit, a malajziai csúszda egy négyperces élményutazást kínál majd a dzsungelen át, 70 méteres lejtőn kígyózva. A látogatók ráadásul egy felvonó segítségével érthetik majd el az indulópontot.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 05:00
×
×
×
×