eur:
392.56
usd:
362.77
bux:
72132.3
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Pixabay.com

Akinek van otthon ősrégi forintja, most figyeljen!

Lila ötszázas, zöld ezres; a Magyar Nemzeti Bank közölt néhány fontos dátumot, amikor utoljára lehet beváltani a régi pénzeket.

Figyelmeztetést az MNB a régi forintbankjegyekkel kapcsolatban - írja a HVG.

A közlés abban áll, hogy nem sokáig lehet már beváltani azokat a bankjegyeket, amelyeket még 1999-ben vontak ki a forgalomból.

Ha valakinél kallódik még otthon barna ötezres, zöld ezres vagy lila ötszázas, iszkoljon vele az MNB lakossági pénztárába!

A régi ötezrest július 27-ig, az ezrest és az ötszázast szeptember 1-jéig lehet beváltani.

Ha lejár a határidő, a pénz elveszti az értékét.

Az átváltás névértéken történik, azaz aki lead egy ezrest, az egy mostani ezerforintost fog kapni, nem szorozzák fel az inflációval az összeget.

A KSH inflációs adataival számolva - mint a lap rámutat - egyébként ezer forint 1999-ben annyit ért, mint 2240 forint most.

Címlapról ajánljuk
Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

A Fidesz európai parlamenti képviselője reálisnak tartja, hogy a formálódó Patrióták Európáért pártszövetség a frakcióalapítás feltételeként előírt országszám dupláját, illetve a létszám négyszeresét is teljesítheti. Deutsch Tamás arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a frakció a jövő hét elején alakulhat meg, és szerinte az Európai Parlament harmadik vagy negyedik legnagyobb ereje lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozott, és kamerák előtt váltottak néhány mondatot. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan, és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×