eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Kémiai szúnyogirtást végez egy An-2 típusú repülőgép a Tisza-tónál, Kiskörénél 2018. május 29-én. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az országos szúnyoggyérítési program hatodik hetében újabb 45 ezer hektáron folytatja a szúnyogirtást.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Az idei sláger a Tisza-tó lesz

A poroszlói Ökocentrumban lesz olyan nyári nap, amikorra 30 csoport jelentkezett be. Aki idén a Tisza-tóra tervez ezen a nyáron pihenést, már szinte el is késett.

Záporoznak a jó hírek a Tisza-tó felől; ennek köszönhetően minden korábbi rekordot megdönthetnek idén a Tisza-tavi turisztikai bevételek, a szolgáltatók igen optimisták, már áprilisban is tolongás volt a csónakkölcsönzőknél - írja a Szoljon.hu.

"Már húsvétkor nagyon jó idő volt, sokan látogatták a kikötőt és a két tanösvényünket. Jól sikerült a hosszú hétvége" - mondta a lapnak Szabics Gábor, a tiszafüred-örvényi Szabics Kikötő és Szabadidőpart munkatársa. A csónakos túrák iránt ilyenkor is nagy az érdeklődés, a horgászok pedig egyre többen vannak ezekben a hetekben.

Készülnek a nagyobb csoportok, osztálykirándulások és egyéb táborozók fogadására, alig lehet már ilyenkor szállást találni.

Osztályok, családok, baráti társaságok, kerékpárosok azok, akikre a tónál számítanak idén is, és egyre több amatőr természetfotós jelenik meg - az egyik tanösvényen ezért fotóslest is létrehoztak.

A szállásadók egyetértenek abban, hogy igazán jó nyár elé nézhetnek. Év elejétől kezdve folyamatosan teltek meg a nyári hónapok. Van olyan hely, ahol már márciusban elkelt minden szállás júliusra, augusztusra. "Az előfoglalások alapján úgy tűnik, a tavalyinál is jobb évünk lesz.

Már az októberi időszakunk is közel telt házas,

köszönhetően a horgászoknak" - mondta Nagy Krisztián, az Albatrosz Kemping és Kikötő tulajdonos-vezetője.

Egyszerre több turisztikai beruházás zajlik Kiskörén: heteken belül átadják a város új kikötőjét, így várhatóan megduplázódik a hajóállomás befogadóképessége. A Magyar Turisztikai Ügynökség százmillió forintos támogatásából pedig megújul a szabad vizű strand.

Az előzetes foglalások alapján bizonyos napokra már kitették a megtelt táblát a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumban. Lesz olyan, mikor harminc csoport érkezik majd egyetlen nap alatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×