eur:
394.62
usd:
364.3
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák
Hófúvás 37-es számú főútnál a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Újharangod közelében 2018. március 18-án.
Nyitókép: Vajda János

Durva változás jön, a fél országra riasztást adtak ki

Tizenegy megyére és a fővárosra is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a hófúvás miatt. Két megyében, Veszprémben és Baranyában magas hótorlaszokat emelhet a viharos szél.

A déli órákig fokozatosan alább hagy a csapadéktevékenység, a legtovább északkeleten, északon eshet a hó. Késő délutántól a déli, délkeleti területeken ismét várható hószállingózás, gyenge havazás. Este, késő este a keleti határvidéken kisebb ónos eső esetleg előfordulhat - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A Dunántúl nyugati, északnyugati felén, kiemelten a Dunántúli-középhegység, majd estétől a Mecsek térségében is 65-75 km/h-s lökések kísérhetik az északi, északnyugati viharos szelet.

A Dunántúlon napközben egyre nagyobb területen számíthatunk alacsony szintű hófúvásra, estétől pedig a középső tájakon is hordatja a szél a havat. A Dunántúlon a vastagabb hóval borított hegyvidéki területeken, kiemelten a Dunántúli-középhegységben, illetve a Dunántúl déli részén a nap második felétől erős hófúvás is kialakulhat.

A Köpönyeg előrejelzése szerint szombaton a viharos légmozgás hatására csökken a felhőzet, kisüthet a nap. Hózápor, havas eső főleg estétől lehet. Hófúvás továbbra is nehezítheti a közlekedést. -2 és +2 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap változóan felhős időre van kilátás, délután gyakoribb felhősödéssel. Délutántól néhol szállingózhat a hó. Marad a fagypont körüli maximum.

Hétfőn és kedden borús idő valószínű többszöri havazással, havas esővel esővel. +1, +4 fok köré enyhülhet a levegő.

Címlapról ajánljuk

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
Ütik az OTP-t a kormány új bejelentésére

Ütik az OTP-t a kormány új bejelentésére

Jelentősen alulteljesítő ma az egyébként vegyes európai hangulatban a magyar tőzsde, miután a kormányinfón ma bejelentették, hogy új különadókat vezet be a kormány. A bankszektorban nem változik a bankadó mértéke, de megemelik a tranzakciós illetéket és "devizaváltási illeték" néven egy teljesen új adót is kivetnek. "Az energiaszektorra és a multinacionális cégekre kivetett extraprofitadó – ide értve a kiskereskedelmi adót is – nem csökken" - derült ki a mai kormányinfón. A bejelentések hatására nem meglepő módon esik az OTP és a Mol árfolyama.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×