eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Időkép.hu

Már most vannak itthoni havas kirándulóhelyek

Aki biztosra szeretne menni, annak irány a Kékestető, akinek viszont nincs túl mélyen a sífelszerelés, jobb, ha Eplény felé veszi az irányt. Itt a tél!

A mostani szombat munkanap - a december 24-ei hétfőt dolgozza le az ország -, de ha valaki mégis olyan szerencsés, hogy kirándulhat, nem kell sokat autóznia, hogy a téli sportoknbak hódoljon.

A hazai hegyekben leesett az első hó, és mivel sok helyütt meg is maradt, kisebb-nagyobb kirándulásokat is lehet tenni, immáron különleges, rég nem látott téli környezetben.

Az Időkép.hu webkameráinak tanúsága szerint

Bánkúton, Dobogókőn, Eplényben, a Kékesen, Mátraszentistvánon és a Pilis-tetőn

is fehérre "festett" utakon barangolhatunk.

A hétvégén országszerte fagypont körül alakul a csúcshőmérséklet, ami azt is jelenti, a napokban lehullt csekély hómennyiség a hegyekben talán nem olvad el még.

Eplényben ráadásul - számítva arra, hogy a sífelszerelést sokan akár hirtelen is elő tudják kapni - bátran

kinyitják az ország egyik vezető sícentrumát, a Síarénát:

szombattól használható az A1-es és a tanuló sípálya. Az ágyúzásnak is köszönhetően Eplényben már 70 centiméter hó van, nyitva lesz a Kemencés Büfé és üzemel a négyüléses felvonó is. Ha tartós marad a hideg, az eplényi centrum mind a 8 kilométerét - ez 16 különböző útvonal-lehetőséget jelent - behavazzák az ágyúk.

Az Időkép felvételén jól látszanak a működő hóágyúk az eplényi pályán.

A lehetőség annál is inkább komoly, mivel a jövő hétre esőt és felmelegedést jósol a meteorológia.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×