eur:
393.54
usd:
364.5
bux:
71923.27
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Meddig marad az esős idő?

Kedd estig a Kárpát-medence időjárását egy észak felől fölénk helyeződő magassági hidegcsepp alakítja, a felhőzet jelentős csökkenésére és a csapadéktevékenység tartós megszűnésére kedd délutántól számíthatunk, addig azonban sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is lehet.

Estére a zárt felhőzet és a kiterjedt csapadékzóna a Tiszántúlra húzódik. Eközben a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén a képződő gomolyfelhőkből estig elszórtan záporok, zivatarok pattanhatnak ki, majd ezek az esti órákban megszűnnek – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Éjszaka a Tiszántúlon marad a borult idő, de már ott is egyre kevesebb helyen eshet, de a Dunántúlon újra megnövekszik a felhőzet, és elsősorban az ország északi harmadán ismét több helyen eleredhet az eső, záporeső. 

Kedden a nap első felében jellemzően erősen felhős lesz az ég, a Dunántúlon, északon és délkeleten délelőtt még több helyen lehet kisebb csapadék, majd délutántól fokozatosan mindenütt megszűnik a csapadéktevékenység, estére az Alpokalján is. Délutántól északkelet felől gyorsan csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen kisüt a nap. Az északias szelet elsősorban nyugaton és az Északi-középhegység térségében kísérhetik erős széllökések, de zivatarok környékén és kedden a Dunántúl északi szélre érzékeny helyein viharos széllökések is lehetnek. Hajnalban az Alföldön foltokban pára, köd is képződhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden a Dunántúlon 18 és 23, a Dunától keletre 23 és 29 fok között alakul. Az Alpokalján lesz a leghűvösebb, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a legmelegebb.

Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Nagy változások jönnek a földek öröklésében

Nagy változások jönnek a földek öröklésében

Változnak a földekkel kapcsolatos hagyatéki eljárás szabályai július elejétől. Egyszerűbbé és gyorsabbá válik az eljárás azoknál a kisértékű földeknél, amelyek az elhunyt tulajdonos nevén maradtak, és az ingatlan-nyilvántartás digitalizációja miatt indult meg a tulajdonjog rendezése - derül ki a Magyar Országos Közjegyzői Kamara közleményéből. Másik változás, hogy azok az örökösök, akik nem tartanak igényt egyes ingatlanokra, például kisértékű földterületekre, az eddiginél egyszerűbben és költségek nélkül ajánlhatják fel azt az államnak. Kedvezően módosulnak az osztatlan közös tulajdon megszüntetésére irányuló szabályok is a közjegyzői eljárás keretében. A Magyar Országos Közjegyző Kamara álláspontja szerint a módosításokkal egyszerűsödnek és észszerűsödnek a hagyatéki eljárások, amely segíti az örökösöket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×