eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

A karatéra nem számított a medve

Karatetudásával szállt szembe a rátámadó medvével egy 63 éves férfi Japán középső részén.

 A feketeöves Aoki Acusi egy hegyi patakban horgászott a Gunma prefektúrában található Naganohara település közelében, amikor elmondása szerint ok nélkül megtámadta egy csaknem két méter magas medve. Az idős férfit többször is megharapta és megkarmolta a vadállat, többek között a fején.

"Nagyon erős volt a medve, és a földre taszított" - mondta el Aoki Acusi, aki ahelyett, hogy megpróbált volna elmenekülni az örvös medve elől, inkább a jól bevált karatetudásához nyúlt. Miután felvett egy harci állást maga elé emelt jobb kézzel, a horgász belekapott támadója szemébe, aki ekkor jobbnak látta a fák közé venni az irányt.

"Azt gondoltam, vagy én ölöm meg őt, vagy ő engem" - idézte fel a harcot a férfi, akinek a medve elmenekülését követően sikerült visszajutnia az autójához, és elhajtani a kórházba a feje mellett a karját és a lábát is elborító sérülések ellenére. Egy rendőr szerint Aoki Acusi még arról sem feledkezett meg, hogy magával vigye a kifogott halakat.

Ugyan a medvét puszta kézzel legyőző bátor ember történetét nagy lelkesedéssel fogadta a japán média, a hatóságok óva intenek mindenkit attól, hogy hasonló harcra szánja el magát, ha szembetalálkozik Japán népes medveállományának egy példányával. Ehelyett azt javasolják, hogy medveészlelés esetén amilyen halkan csak lehet hagyják el a helyszínt, és jelentsék az esetet.

2016-ban eddig négyen haltak meg medvetámadásokban Japánban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×