eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Vilmos herceg egy brit melegmagazin címlapjára került

Vilmos herceg a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) közösség tagjait önmaguk elfogadására és szükség esetén segítségkérésre buzdítja a brit Attitude magazin legújabb számában, amelynek címlapján is ő szerepel.

A cambridge-i herceg a brit királyi család első olyan tagja, aki egy melegmagazin borítóján pózol. Vilmos, akinek édesanyja, Diana walesi hercegnő a homofóbia ellen is küzdött jótékonysági tevékenysége során, a múlt hónapban beszélgetett a brit LMBT-közösség tagjaival egy Kensington palotabeli szemináriumon.

A vendégek az éveken át tartó zaklatások következményeiről, öngyilkossági kísérleteikről, étkezési rendellenességeikről, depressziójukról és kábítószerfüggőségükről meséltek a hercegnek - írta a The Telegraph.

"Senkit sem lenne szabad zaklatni a szexuális hovatartozása vagy bármely más ok miatt, és senkinek sem lenne szabad megtapasztalnia azt a fajta gyűlöletet, amellyel ezeknek a fiataloknak szembe kellett nézniük az életük során" - fogalmazott a herceg a magazinnak adott nyilatkozatában.

Hangsúlyozta: "Azt üzenem minden fiatalnak, aki ezt olvassa és akit zaklatnak a szexuális hovatartozása miatt, hogy ne tűrjön szótlanul - beszéljen egy felnőttel, akiben megbízik, egy baráttal, egy tanárral, a Childline civil szervezettel, vagy egyéb segélyszolgálatokkal és kérjen segítséget".

Vilmos az interjúban kiemelte: "Légy büszke arra, aki vagy, és ne feledd, hogy semmit sem kell szégyellned". A herceg az orlandói lövöldözés áldozatainak emléket állító könyv aláírását követően fedte fel magazinszereplését.

A Kensington palota szóvivője szerint a brit trón kettes számú várományosa külön munkacsoportot is felállított az internetes zaklatás megelőzésére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×