eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Az asszony bánja, ha kikap a csapat

A családtagjaikon élik ki a dühüket a férfiak, ha kikap a kedvenc focicsapatuk. Skóciában például jelentősen megnőtt az otthoni erőszak november 17-én, amikor a válogatott otthon kikapott 2-1-re az olaszoktól az EB-selejtezőn - derült ki a hivatalos statisztikákból.

A sorsdöntő EB-selejtezőn Skócia otthon fogadta Olaszországot, és a döntetlen mindkét csapatnak elég lett volna ahhoz, hogy megőrizze az esélyét az utolsó kör előtt.

Skócai azonban 2-1-re kikapott - és ezt a drukkerek családja bánta.

A hivatalos adatok szerint, míg tavaly december és április között egy-egy szombaton 92 esetben hívták ki családi erőszak miatt a rendőrséget, azon a november 17-én 126 riasztás érkezett.

Az esetek kétharmadában a vétkes fél alkohol befolyása alatt állt, ami nem is csoda, hiszen nem hivatalos becslések szerint aznap 5 millió pint ital dőlt le a skót torkokon.

"Azt mondták, ez lesz az évszázad legnagyobb fociünnepe, amelyet egész Skócia szívrepesve vár. Sajnos azonban sokak számára nem volt semmi öröm abban a napban" - hangsúlyozta a statisztika nyilvánosságra hozatala alkalmából Sandra White, a glasgow-i régió egyik önkormányzati képviselője.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×