eur:
401.35
usd:
365.79
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc

Túlélte a lavinát a család kedvence

Szerencsésen életben maradt egy lavinaomlás után egy labrador, amely néhány nappal később vissza is került a gazdájához.

Tom Pick január 27-én ment síelni az amerikai Bozemantől délre található Mount Blackmore-ra, és szokás szerint magával vitte a család labradorját, Lizzie-t is. A kutya kissé előreszaladt, amikor a baj bekövetkezett: egy kisebb lavina magával sodorta, gazdája pedig hiába szólítgatta, nem találta sehol.

"Valószínűleg soha nem fogom elfelejteni a szemeit, ahogyan ott áll és néz rám, miközben elsodorja a hógörgeteg" - emlékezett vissza a baj pillanatára a vízminőség-ellenőrként dolgozó 58 éves férfi.

Tom Pick még aznap, majd két nappal később is megpróbálta felkutatni a kutyát, de hiába. A férfi és felesége éppen a vasárnapi ebédhez készülődött, amikor megcsörrent a telefon, és egy szintén bozemani férfi közölte, hogy megtalálta a hároméves labradort.

Jess Sullivan aznap a közeli tónál volt lékhalászaton, amikor meglátta a közelben kószáló kutyát, és mivel láthatóan gazdátlan volt, magával vitte, majd felhívta a nyakörvön látható számot.

Tom Pick és felesége természetesen nagyon megörült a hírnek, főleg, amikor látta, hogy egy kisebb seben és néhány zúzódáson kívül Lizzie-nek kutya baja, persze az egyhetes koplalástól néhány kilót lefogyott. Tom Pick egyébként megfogadta, hogy többé nem viszi magával Lizzie-t a hegyekbe.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×