eur:
397.95
usd:
359.53
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Budapesthez közeledik a havazás: fagyos éjszakák lesznek

Közeledik a havazás Budapest felé, az ország nyugati részén helyenként már több centi hó hullott.

Vas megyében több baleset történt, a helyzet a 86-os főúton, Szeleste környékén a legrosszabb, ahol korábban két kamion csúszott az útpadkára. A járműveket tűzoltók húzták vissza az útra - mondta az InfoRádiónak a helyi katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese.

Péntek reggel a 84-es főúton Tompaládonynál koccant össze két teher- és egy személyautó. Személyi sérülés nem történt, a járművek azonban akadályozták a forgalmat - közölte Lengyel Zsolt.

A megyében eddig körülbelül 2-3 centiméternyi hó esett, a problémát azonban nem a csapadék, hanem a fagy okozza. A főutakat folyamatosan sózzák, hogy ne képződhessen rajtuk jégréteg - tette hozzá a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

A katasztrófavédelemhez jóval több bejelentés érkezik a megszokottnál, a legtöbb megcsúszásos balesetekről szól, amelyek akadályozzák a forgalmat - mondta Lengyel Zsolt.

Fennakadások országszerte

Baranyában, Veszpém, Fejér, Győr-Moson-Sopron és Békés megyében a lehullott csapadék ráfagyott az utakra, több jármű keresztbefordult vagy elakadt, koccanásos balesetek is történtek.

Baranya megyében már több mint 30 alkalommal riasztották a katasztrófavédelem munkatársait a csúszós úton fennakadt kamionokhoz vagy autókhoz.

A tűzoltóknak csaknem másfélszer annyi munkájuk van, mint egy átlagos napon - mondta az InfoRádióban Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint ma gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, havazás, hózápor is kialakulhat.

Jön a zimankó

Az északi, északkeleti szelet néhol erős lökések kísérik. A hőmérséklet kora délután +2 fok, késő este -1 fok körül valószínű.

Az elkövetkező három nap során hideg, téli időre számíthatunk. Eleinte még többfelé várható havazás, hózápor, majd csökken a felhőzet.

Igen hidegek lesznek az éjszakák, és napközben is csak 0 fok körül alakul a hőmérséklet.

A hideg levegő Szibéria felől érkezik, ezért hajnalban egyes helyeken akár -9 fok is. Keddtol tartós ködre is számítani kell - mondta el az InfoRádióban Németh Lajos meteorológus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Az elmúlt napok sorozatos forintgyengülése folytatódott kedden is. A kora délutáni órákban a forint 398 felett az euróval szemben, ami új kéthavi forintmélypont. Ebben a Fed-elnök lassabb kamatvágásra utaló tegnapi beszéde, a dollár határozott erősödése, és az is szerepet játszik, hogy a Fehér Ház információi szerint Irán rövidesen ballisztikus rakétákkal fogja megtámadni Izraelt. A dollár ereje miatt a dollár/forint jegyzések 360-ig ugrottak, ami új egyhavi forintmélypontot jelent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×