eur:
397.95
usd:
359.53
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Jön a tél, de lesz-e hó karácsonykor?

A hét második felében megérkezik az igazi tél. Hó is esik majd, ami az országban többfelé megmarad, de a hótakaró nem lesz vastagabb 2-3 centiméternél. Németh Lajos meteorológus az InfoRádióban azt mondta: egyelőre harminc százalék esélye van annak, hogy karácsonykor is lesz hó.

Északi áramlással nem túl nedves, ámde fagyos levegő érkezik a hét második felében Magyarországra - mondta el az InfoRádióban Németh Lajos meteorológus. A szakember szerint országszerte kisebb havazásra lehet számítani.

"Összefüggő hótakaró nem alakul ki az ország egész területén, de 2-3 centiméter hó többfelé lehet, nem csak a hegyekben" - hangsúlyozta Németh Lajos.

A hét második felében további változást jelent az időjárásban, hogy az északról érkező fagyos levegő hatására erősödik az éjszakai lehűlés, már csütörtökre virradóra is sokfelé lesz fagy, majd péntektől a jövő hét elejéig nem egy helyen akár mínusz 6 fok is lehet.

A meteorológus elmondta: tél lesz, de nem lesz rendkívüli a hideg. A hőmérséklet megfelel majd az ilyenkor megszokottnak, napközben 0, éjszaka -6 fok körül lesz.

"A hó kevés ahhoz, hogy tartósan megmaradjon. Ha lesz hó, akkor ez a hét második felében eshet. A jövő hét első napjaiban a havazás elvonul" - tette hozzá Németh Lajos.

A meteorológus szerint azt egyelőre nem tudják megmondani, hogy karácsonykor lesz-e hó. "Most az esélye harminc százaléknál nem több, de addig még van két hetünk" - mondta el az InfoRádióban Németh Lajos.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Az elmúlt napok sorozatos forintgyengülése folytatódott kedden is. A kora délutáni órákban a forint 398 felett az euróval szemben, ami új kéthavi forintmélypont. Ebben a Fed-elnök lassabb kamatvágásra utaló tegnapi beszéde, a dollár határozott erősödése, és az is szerepet játszik, hogy a Fehér Ház információi szerint Irán rövidesen ballisztikus rakétákkal fogja megtámadni Izraelt. A dollár ereje miatt a dollár/forint jegyzések 360-ig ugrottak, ami új egyhavi forintmélypontot jelent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×