eur:
397.95
usd:
359.53
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

A jövő nője sem él hosszabb életet, de gyermeket később is szülhet

Elképzelhető, hogy a jövő generációjához tartozó nőknek már nem kell azon gondolkodniuk, hogy fiatal korukban a családalapítást választják-e vagy karriert építenek. Õk ugyanis már mindkettőt megtehetik, legalábbis ezt állítják a kutatók.

Az elmúlt ötezer évben az emberiség sokkal gyorsabb fejlődésen ment keresztül, mint történetének más szakaszaiban. A fejlődés eredménye pedig egyes kutatók szerint az, hogy a jövő asszonyai már idősebb korukban is képesek lesznek a gyermekvállalásra.

Ráadásképpen azt is megállapították: a jövőbe már kevesebb betegségből adódó problémával kell szembenézniük az embereknek, ugyanis a kettes típusú diabétesz vagy az elhízás is kevesebb problémát okoz majd.

Az emberiség jelenleg egy gyors evolúciós pályán mozog - állapította meg a University of Wisconsin-Madison antropológus professzora, John Hawks, aki szerint a napjaink embereinek genetikai állománya jelentősen eltér az 5000 évvel ezelőtti emberekétől. A változás pedig egyre gyorsabb.

A mostani adatok szerint a jövő emberei hosszabb életet ugyan nem fognak élni, de gyermeket például idősebb korukban is képesek lesznek vállalni.

A professzor rámutatott: a genetikai változások közül azok maradnak fenn tartósan, azaz azok lesznek az evolúció részei, amelyek hasznosak.

A hosszabb életnél pedig a fennmaradás szempontjából fontosabb, hogy tovább maradjunk termékenyebbek, így ez a tulajdonság érvényesül a jövőben.

Elmondta azt is: hatalmas biológiai változás, hogy manapság sokan vannak azok, akik a 30-as 40-es éveikben vállalnak gyermeket, miközben 50 ezer évvel ezelőtt nagyjából eddig élt egy ember.

Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Az elmúlt napok sorozatos forintgyengülése folytatódott kedden is. A kora délutáni órákban a forint 398 felett az euróval szemben, ami új kéthavi forintmélypont. Ebben a Fed-elnök lassabb kamatvágásra utaló tegnapi beszéde, a dollár határozott erősödése, és az is szerepet játszik, hogy a Fehér Ház információi szerint Irán rövidesen ballisztikus rakétákkal fogja megtámadni Izraelt. A dollár ereje miatt a dollár/forint jegyzések 360-ig ugrottak, ami új egyhavi forintmélypontot jelent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×