eur:
397.87
usd:
359.21
bux:
74265.67
2024. október 1. kedd Malvin

Gondozójára támadt a filmsztár kedvenc tigrise

Kis híján halálra marta gondozóját egy tigris Tippi Hedren állatmenhelyén. Az egykori filmsztár, Melanie Griffith édesanyja 1972-ben alapította a menhelyet nagymacskák számára.

Chris Orr éppen az egyik ketrecet takarította a Los Angeles közelében található menhelyen, amikor az egyik bengáli tigris ráugrott, és megmarta a nyakát. "Iszonyatos sokkot jelentett számunkra ez az incidens" - nyilatkozta a színésznő, aki Alfred Hitchcock klasszikus horrorfilmjének, a Madaraknak volt a főszereplője.

Tippi Herdern 1972-ben azoknak a cirkuszból és állatkertből kiöregedett nagymacskáknak alapította a menhelyet, ahova befogadta a magánemberek megunt kedvenceit is.

Az egykori filmsztár szóvivője szerint az ápolónak nem csupán a nyaka, sérült meg, vannak rajta mély karmolás nyomok is. "Állapota stabil, de kritikus. Minden attól függ, hogyan reagál a szervezete az antibiotikumokra" - tette hozzá Harlan Boll.

Hedrennek elképzelése sincs, mi történhetett a négyéves, Alexandernek nevezett állattal, amelyet 2003-ban mentett ki egy illegális tigrisközpontból. Alexander az egyik legfiatalabb tigris Hedren menhelyén, és az egykori filmsztár szerint soha nem volt erőszakos.

"Ki tudja, mi történhetett vele, de ez semmiképpen nem a tigris hibája. A baj mindig az emberek hibájából következik be, akik rosszul bánnak velük, mielőtt ide kerülnének" - jelentette ki Hedren.

Tippi Hedren maga is a menhelyen él, ahol hatvannál több veszélyeztetett fajhoz tartozó nagymacskát tart: oroszlánokat, tigriseket, leopárdokat és szerválokat.

Címlapról ajánljuk
Küszöbön a hátraarc – Kína lemondhat a gazdasági világelsőségről?

Küszöbön a hátraarc – Kína lemondhat a gazdasági világelsőségről?

A folyamatos gazdasági lassulás miatt Kína szelete a világgazdaság tortájában zsugorodásnak indulhat – mondta az InfoRádióban a Danube Institute vezető kutatója. Horváth Csaba Barnabás szerint ezzel együtt az ázsiai ország megtarthatja az Egyesült Államok mögötti második helyét a világhatalmak rangsorában, ugyanakkor az újonnan iparosodó, gyorsan fejlődő dél-ázsiai országok is egyre kedvezőbb helyzetbe kerülhetnek.

Gulácsi Péter kimaradt a keretből, Angliából hívott meg újabb újoncot a kapitány

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte az októberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő keretét. A névsorban ismét szerepel újonc, a nyáron Angliába szerződött Szűcs Kornél. Még nagyobb meglepetés, hogy Gulácsi Péter, aki a legutóbbi forduló után is beválasztottak a Bundesliga „Hét csapatába”, kimaradt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Közel két éve nem történt ilyen a forinttal - Mi vár ránk 400 fölött?

Közel két éve nem történt ilyen a forinttal - Mi vár ránk 400 fölött?

Ha csupán a jelenlegi trendeket nézzük, akkor már csak idő kérdésre, hogy mikor lépi át az euró-forint árfolyama a lélektani szempontból kritikusnak mondható 400-as szintet, a grafikonon ráadásul most olyan dolgokat is láthatunk, melyek még nagy bajt hozhatnak a forint számára. Megnéztük, hogy mi várhat a forintra, ha valóban átüti a 400-as szintet az árfolyam. Hasonló témákkal is foglalkozunk a november 6-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Jelentkezés és regisztráció itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×