eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Kapzsivá és boldogtalanná teszi a gyereket a sok tévézés

A televízió és az internet a gyerekeket bomlasztóvá, tiszteletlenné és anyagiassá teszi - állapította meg egy kormányzati támogatással készített nagy-britanniai tanulmány.

A National Consumer Council (nemzeti fogyasztóvédelmi tanács) megállapítja: a tévé és a monitor előtt sok időt töltők sokkal anyagiasabbak, az ilyen gyerekek többet vitatkoznak a családjukkal, rosszabb véleménnyel vannak a szüleikről és az önbecsülésük is gyengébb.

A fogyasztóvédelmi jelentés érdekes kiemeli, hogy mennyire különbözik a tévé és az internet befolyása, hatása az egyes társadalmi csoportokban. A szegény sorban élő gyerekek sokkal gyakrabban néznek kommersz műsorokat, valamint a csak az idősebb korosztály számára ajánlott adásokat.

A dokumentum leszögezi: a hátrányos helyzetű területeken élő gyerekek 51 százaléka gondolja úgy, hogy minél több pénze van valakinek, annál boldogabb, 47 százalékuk pedig legszívesebben vásárlással üti el az idejét.

Ezzel szemben a tehetős családok gyermekei közül csak 23 százaléka értett egyet az előbbi két kijelentéssel.

A jelentős kiemeli azt is, hogy a tévénézés sok családban szinte folyamatos tevékenység, és ez különösen így van az étkezések idején.

A kutatás minden bizonnyal megerősíti Gordon Brown brit miniszterelnök törekvését, amellyel szeretné megállítani a gyerekkor "erózióját". A kormányfő korábban úgy vélekedett, hogy a gyerekek egyre inkább ki vannak téve az agresszív hirdetések nyomásának.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Ennyit az elsöprő iráni válaszcsapásról? – Három lehetséges ok, amiért Teherán még nem támadta meg Izraelt

Ennyit az elsöprő iráni válaszcsapásról? – Három lehetséges ok, amiért Teherán még nem támadta meg Izraelt

Július 31-én villámcsapásként érkezett a hír, mely szerint egy robbanásban életét vesztette Iszmail Hanijeh, a Hamász politikai ágának vezetője és a terrorszervezet legbefolyásosabb tagja. A feszültséget tovább fokozta, hogy a detonációra egy teheráni szállodában került sor. Irán azonnal felvonta a bosszút szimbolizáló vörös zászlót, a különféle nyugati hírszerző ügynökségek pedig egész augusztusban arról közöltek híreket, hogy „a következő héten” már biztosan támadás fog indulni Izrael ellen. Az iráni válaszcsapás egyelőre elmaradt, de miért? Itt van három lehetséges magyarázat Teherán tétlenségére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×