eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

Remény az öreg kövéreknek

Néhány plusz kiló egyáltalán nem felesleges akkor, ha nyolcvanon túli emberekről van szó - vélik amerikai kutatók, akik szerint a túlsúlyos egyének hosszabb életre számíthatnak, mint "normális" testsúlyú kortársaik.

A University of Southern California és a UC Irvine kutatói több ezer nyolcvanévesnél idősebb amerikai nyugdíjas testtömegindexét és életkorát hasonlították össze.

A kutatók nem csak a résztvevőknek a vizsgálat idején mért testtömegindexét ismerték, de rendelkeztek fiatalkori, testsúlyra és testmagasságra vonatkozó adataikkal is.

A normál súlyú 80-90 éves személyek halálozási mutatói rosszabbnak bizonyultak, mint azon kortársaiké, akiknél magasabb testtömegindexet mértek.

A vizsgálat során arra is fény derült, hogy azok, akik fiatal(abb) korukban túlsúlyosak voltak, majd sikerült lefogyniuk, átlagosan rövidebb életre számíthattak, mint azok, akiknek életük során sohasem volt súlyproblémájuk.

Címlapról ajánljuk
Az EU jövőjére is hatással lehetnek a vasárnapi németországi tartományi választások

Az EU jövőjére is hatással lehetnek a vasárnapi németországi tartományi választások

Reggel nyolc órakor megnyíltak a szavazóhelyiségek és megkezdődtek a parlamenti választások két németországi tartományban, Szászországban és Türingiában. Noha az egykori NDK-hoz tartozott keletnémet tartományokban helyi választásokról van szó, általános vélekedés szerint azok kimenetele hosszabb távon átrajzolhatja nemcsak Németország, de Európa politikai térképét is. Ebből kiindulva meghatározó a hagyományos pártok, illetve a velük szembenálló radikális jobb-, illetve baloldali pártok szereplése.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×